Meniul "in asteptare", solutia civilizata prin care poti hrani un om sarman. Ideea din spatele unui sistem adus din Occident
Proiectul importat din occident, menit sa ii ajute pe sarmanii care nu isi permit un ceai sau o cafea, ia avant si in Romania.
In Capitala sunt deja 7 restaurante unde putem achita, odata cu nota de plata, inca 21 de lei pentru un meniu in asteptare.
Astfel, noi facem un gest frumos, iar un om flamand o sa primeasca trei feluri de mancare.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Sprijiniti in baston si cu capul plecat, mii de batrani trec zilnic pe langa restaurante in care cei in putere sorb relaxati dintr-o cana cu ceai, dupa masa de pranz. Pentru sarmanii infometati e greu sa priveasca inauntru, iar pentru clienti e imposibil sa nu ajunga cu gandul la proprii parinti si bunici.
“Am auzit-o pe mama spunand ca a gasit asta in meniu. Venind foarte multi tineri aici, cred ca o sa aiba mare succes”, spune clienta unui restaurant care are un astfel de serviciu.
Ideea e simpla: cand primesti nota, poti comanda si un meniu, sau mai multe, "in asteptare". Voluntarii proiectului vor avea grija ca hrana deja platita sa ajunga la un pensionar sarac.
Discutie reporter-Octavian Dura, reprezentant restaurant:
Reporter: “-Oamenii s-ar putea simti agresati daca vin sa manance si li se cer niste bani in plus”
Octavian Dura, reprezentant restaurant: “-Sper sa nu, pentru ca nu ne-am focusat pe o campanie agresiva, ci pur si simplu clientii vin, vad o pagina in meniu. Am fost pur si simplu coplesiti de numarul de meniuri cumparate de clienti”.
Surprinzator, intr-un restaurant au fost si 30 de meniuri in asteptare intr-o singura zi. Cu 21 de lei, cumperi in avans o supa sau o ciorba, un fel principal si un desert. Si primesti, tot inainte ca darul sa ajunga la destinatar, caldura sentimentului ca ai facut o fapta buna pentru un necunoscut. Care, poate chiar in acea zi, n-ar fi avut ce sa puna pe masa.
Discutie reporter-client:
Reporter: “-La cine va ganditi, facand o fapta buna?”
Client: “-Poate la fostii bunici, care nu mai sunt. Imi dau seama ca nu 20 de lei conteaza, ci alte lucruri”
Cele 7 restaurante au primit provocarea de la principesa Margareta, care a vrut sa extinda numarul celor hraniti prin fundatia ei.
In final, intre cei nascuti in familii sarace, cei cu sange albastru si cei care doneaza o masa, se leaga o solidaritate dincolo de cuvinte.