Meniul "in asteptare", solutia civilizata prin care poti hrani un om sarman. Ideea din spatele unui sistem adus din Occident

Ultimul update: Sambata 08 Noiembrie 2014 00:31
Data publicarii: Miercuri 05 Noiembrie 2014 19:14
Categorie: Social

Proiectul importat din occident, menit sa ii ajute pe sarmanii care nu isi permit un ceai sau o cafea, ia avant si in Romania.

In Capitala sunt deja 7 restaurante unde putem achita, odata cu nota de plata, inca 21 de lei pentru un meniu in asteptare.

Astfel, noi facem un gest frumos, iar un om flamand o sa primeasca trei feluri de mancare.

Sprijiniti in baston si cu capul plecat, mii de batrani trec zilnic pe langa restaurante in care cei in putere sorb relaxati dintr-o cana cu ceai, dupa masa de pranz. Pentru sarmanii infometati e greu sa priveasca inauntru, iar pentru clienti e imposibil sa nu ajunga cu gandul la proprii parinti si bunici.

“Am auzit-o pe mama spunand ca a gasit asta in meniu. Venind foarte multi tineri aici, cred ca o sa aiba mare succes”, spune clienta unui restaurant care are un astfel de serviciu.

Ideea e simpla: cand primesti nota, poti comanda si un meniu, sau mai multe, "in asteptare". Voluntarii proiectului vor avea grija ca hrana deja platita sa ajunga la un pensionar sarac.

Discutie reporter-Octavian Dura, reprezentant restaurant:

Reporter: “-Oamenii s-ar putea simti agresati daca vin sa manance si li se cer niste bani in plus”
Octavian Dura, reprezentant restaurant: “-Sper sa nu, pentru ca nu ne-am focusat pe o campanie agresiva, ci pur si simplu clientii vin, vad o pagina in meniu. Am fost pur si simplu coplesiti de numarul de meniuri cumparate de clienti”.

Surprinzator, intr-un restaurant au fost si 30 de meniuri in asteptare intr-o singura zi. Cu 21 de lei, cumperi in avans o supa sau o ciorba, un fel principal si un desert. Si primesti, tot inainte ca darul sa ajunga la destinatar, caldura sentimentului ca ai facut o fapta buna pentru un necunoscut. Care, poate chiar in acea zi, n-ar fi avut ce sa puna pe masa.

Discutie reporter-client:

Reporter: “-La cine va ganditi, facand o fapta buna?”
Client: “-Poate la fostii bunici, care nu mai sunt. Imi dau seama ca nu 20 de lei conteaza, ci alte lucruri”

Cele 7 restaurante au primit provocarea de la principesa Margareta, care a vrut sa extinda numarul celor hraniti prin fundatia ei.

In final, intre cei nascuti in familii sarace, cei cu sange albastru si cei care doneaza o masa, se leaga o solidaritate dincolo de cuvinte.

Sunt mai sanatosi, au moralul ridicat si au si mai multi bani 100.000 de pensionari muncesc 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana
Sunt mai sanatosi, au moralul ridicat si au si mai multi bani 100.000 de pensionari muncesc 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana
VIDEO PROTVPLUS.RO
Proxeneti
Metoda prin care mai multe minore au fost păcălite de proxeneți. O tânără a murit
Greva minerilor s-a încheiat. Ce le-au promis autorităţile
Singura zi în care Eminescu face trafic pe internet. Cum au marcat românii ziua lui
Românii preferă mașinile SH și fac reparații ieftine. Pericolele la care se expun
Perioada reducerilor de iarnă a început oficial. Cât timp sunt valabile promoțiile și de 90%
Operațiune de salvare în Timișoara. O cățelușă și puii ei, scoși din canal
ferentari
Împinși de sărăcie, locuitorii din cartierul Ferentari își extind periculos locuințele
Copiii abandonați nu sunt o prioritate pentru aleși. Legea adopțiilor, uitată de Parlament
Hoții care au aruncat în aer un bancomat la Arad s-ar fi inspirat din filme
În ciuda iernii grele, urşii care acum ar trebui să hiberneze sunt în căutare de hrană
Alex Dima: Oamenii simt și știu prea bine ce facem noi. Implicarea este cuvântul cheie.
Revelionul pe rit vechi, organizat de studenții din Galați. Mesajul unui tânăr din Yemen