Pensionarii din Iasi s-au distrat ca in tinerete, de ziua lor. Cum s-au organizat pe Facebook pentru a alunga singuratatea

Dată publicare: 01-10-2014 19:12
Dată actualizare: 04-10-2014 06:59


De ziua internationala a varstnicilor, un grup de seniori din Iasi demonstreaza ca exista viata si dupa pensionare. Batraneii se distreaza atat de bine ca ar face invidios pe orice tanar.

Se intalnesc in fiecare sambata, canta, danseaza si isi traiesc viata cu atata bucurie de parca ar avea 20 de ani, nu aproape 80. Si ca sa fie la curent cu tot ce-i nou, clubul de pensionari are si cont de Facebook.

Cu varste intre 65 si 84 de ani, membrii grupului se distreaza de minune de fiecare data cand isi dau intalnire . Ca se simt mai tineri ca oricand ne-au demonstrat-o si miercuri, de ziua lor.

La 84 de ani, doamna Domnica e decanul de varsta al clubului, dar si sufletul petrecerilor. Nu se da in laturi de la o Batuta Moldoveneasca sau de la o Brasoveanca. Doamna, fosta asistenta medicala, se mandreste ca in ciuda anilor e mai sprintena ca niciodata. Si la fel sunt si ceilalti colegi din club.

"Doooamne Sfinte! Dar ce vitalitate am, nu imi vine sa cred de multe ori. Dansam, sigur ca da ! Cand ajung acasa ma bag in pat si ma uit la televizor", spune Domnica Luca.

"Mie mi-a schimbat viata total fata de cum eram inainte. Eram mai posomorata, mai bolnavicioasa si de cand am venit la club imi revin mai bine, mai energica. Am spus ca cum ies la pensie gata mor, asa aveam in cap", a spus Aurica Mihaila.

Clubul a fost pus pe picioare, acum doi ani, de o fosta profesoara de chimie ramasa vaduva. Plini de idei, membrii clubului au gasit spatiu, apoi au facut si pagina de Facebook.

"Ne intalneam pe esplanada si era frig si batea vantul si ne-am gandit cum sa facem sa ne simtim bine. In acest club vin din tot orasul, stam si discutam pe Facebook", a spus Gabriela Grigoriu, liderul clubului.

De distractia pensionarilor se ocupa tot un senior, nea Mihai , fost sudor de meserie. S-a reprofilat, e DJ, iar asta il face fericit pentru ca nu a renuntat la casetele audio din tinerete.

De altfel, petreceri de ziua internationala a varstnicilor au fost in mai multe orase. Peste tot pensionarii au jucat sarbe si hore.


VIDEO PROTVPLUS.RO