Masurile anuntate de Basescu afecteaza si ajutoarele sociale si subventiile

07-05-2010 00:00


Noile masuri anuntate de presedintele Basescu vor avea un efect negativ atat asupra ajutoarelor sociale, cat si a subventiilor.

In plus, surse guvernamentale au declarat pentru agentia Mediafax ca ar putea fi impozitate si alocatiile pentru copii si cele pentru persoanele cu handicap, tot cu 15%.

Pe de alta parte, seful statului a cerut sa nu mai fie ajutati de stat cei care n-au nevoie de niciun ajutor din moment ce conduc masini luxoase si stau in case impresionante.

Spre exemplu, comuna Grajduri din judetul Iasi este unul dintre multe locuri din Romania unde bugetul de stat pierde zilnic bani grei pentru ajutoare sociale fictive. Si in Craiova povestea se repeta.

Potrivit autoritatilor, s-a ajuns la situatia absurda in care anumite persoane castiga si peste 1.000 de euro pe luna fara a face absolut nimic. De indemnizatii pentru cresterea copiilor cu handicap sau de ajutoare pentru caldura vor mai beneficia doar cei aflati la limita saraciei.

Taierea subventiilor se va resimti si in agricultura sau industrie. Peste 3 miliarde de lei vor merge ca subventii anul acesta in cele doua sectoare. Spre exemplu, in industrie, Compania Nationala a Huilei este singura care mai primeste ajutor de stat, desi datoria acesteia catre buget este de 3,6 miliarde lei.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO