Marea LISTA a facultatilor din tara care au inca locuri libere. Unde te poti inscrie la BUGET la Politehnica si Universitate

Dată publicare: 02-08-2014 19:34
Dată actualizare: 04-08-2014 07:12


Toamna se apropie vrem nu vrem si multe dintre institutiile de invatamant superior au ramas cu locuri neocupate chiar si la buget.

Era de asteptat in conditiile in care numarul absolventilor de liceu care au si diploma de Bacalaureat s-a injumatatit. Ca sa NU ramana totusi in paguba si fara catedra, reprezentantii facultatilor prelungesc acum perioadele de inscriere si organizeaza o a doua sesiune de admitere.

La Politehnica din Capitala mai sunt disponibile 1300 de locuri, aproape 650 la buget. Chiar si la Automatica, unde in alti ani era o concurenta acerba, de data asta 9 locuri sunt disponibile, ce-i drept cu taxa. George Darie, rectorul Universitatii Politehnica da vina pe numarul tot mai mic de elevi ce iau BAC-ul pentru locurile neocupate.

In schimb, la Stiinta si Ingineria Materialelor si Inginerie intr-o limba straina bate vantul.

Doritorii isi pot incerca norocul si la Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice, 121 de locuri libere, din care 71 la buget, Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, 164 de locuri libere, din care 68 la buget, Inginerie in Limbi Straine, 178 de locuri libere, din care 117 la buget.

La Universitatea Bucuresti, locuri libere la buget mai sunt doar la Facultatea de Fizica. Peste 20 de mii de candidati au cautat specializarile de aici. Cei mai multi s-au indreptat catre geografie, turism, meteorologie si limbi moderne aplicate.

La Academia de Studii Economice, unde in acest an a fost scos examenul de admitere, puteti sa va inscrieti dar va platiti scoala.

Tinerii se indreapta tot mai mult catre agricultura si viseaza sa-si infiinteze mici ferme de familie. Tocmai de aceea dupa aceasta sesiune de admitere la Universitatea de stiinte agricole si medicina veterinara, mai sunt disponibile doar locuri cu taxa.

Nici in tara universitatile nu au reusit sa incheie sesiunea de admitere. In toamna toate universitatile vor organiza o doua sesiune de admitere. Conform legii, la facultatile unde sunt putini candidati inscrisi, anul viitor va scadea numarul de locuri bugetate.


VIDEO PROTVPLUS.RO