Mamicile, stimulate financiar sa se intoarca la munca!

Dată publicare: 01-04-2009 00:00
Dată actualizare: 05-11-2012 05:37


Placut surprinse, dar mai mult sceptice. Asa au primit tinerele mame vestea ca stimulentul de intoarcere la serviciu ar putea creste de cel putin sase ori.

Ministerul Muncii ar vrea ca femeile sa faca asta cat mai repede, dupa ce au nascut. Le ofera in schimb 30% din indemnizatia de concediu, pe langa salariu.

"Promisiuni seducatoare... asteptam certitudini". Asta au spus clar mai multe mame, care inca asteapta plata indemnizatiei de crestere, dupa noua lege, la 5 luni dupa ce au depus dosarul. Saluta insa aceasta posibila majorare a sumei acordate de stat, pentru cine isi reia cariera inainte de finele concediului. Ar fi o treime din indemnizatie, dar nu mai putin de 600 de lei. 

In plus, a fost propusa o luna de concediu cu plata si pentru tatic, imediat dupa nasterea copilului. Din pacate, nu se stie exact cum va putea sustine bugetul aceste schimbari. Oficialii asigura ca se poate. Doar Guvernul sa dea unda verde!

In acest moment, unul din sase parinti romani isi reia activitatea inainte de sfarsitul concediului legal de ingrijire, stabilit la 2 ani. Daca stimulentul creste, e clar ca foarte multi vor pune in balanta avantajele financiare si importanta educatiei timpurii, facute chiar de mama.


VIDEO PROTVPLUS.RO