Mai, Iunie si Iulie, trei pui de bufnita salvati de la moarte. Pasarile vor fi invatate sa supravietuiasca in salbaticie


Ultimul update: Luni 15 Mai 2017 06:50
Data publicarii: Vineri 12 Mai 2017 13:12
Categorie: Stiri Sociale

Trei pui de bufnita din Cluj au avut sansa de a fi salvati de la moarte si au fost dusi la un centru de reabilitare a pasarilor salbatice, pana isi vor putea lua zborul.

Dupa ce vor mai creste putin, vor fi invatati cum sa vaneze, ca sa se descurce singuri in viata. Deocamdata, primesc hrana si dorm toata ziua, iar noaptea se antreneaza pentru zbor.

Cele trei bufnite sunt din specia huhurez, cunoscuta in toata Europa. Parintii lor si-au facut cuibul intr-un copac dintr-un cartier de case din Cluj-Napoca, iar imediat ce puii au coborat din cuib s-au pierdut si erau in pericol sa moara de foame, spun specialistii. Un binevoitor i-a gasit si i-a dus la adapost.

Ingrijitor: "Doua, sunt ca si capra cu trei iezi. Sunt trei huhurezi. Au fost gasiti de cineva si au fost aduse aici pentru ca lumea deja ne stie ca reabilitam pasari de vanatoare."

La cele trei saptamani de viata, puii nu stiu sa se hraneasca singuri, iar Ciprian Cordos are grija acum de ei si ii va invata cum sa vaneze.

Botezati Mai, Iunie si Iulie

Ciprian Cordos, reprezentant Asociatia Peregrinus:
"Hrana este destul de greu de procurat pentru ca tot timpul terbuie sa fie cat mai aproape de natura. In general mananca soareci, pasari de dimensiuni mici. Va dati seama ca e destul de greu de facut rost de asa ceva, iar acum vor primi gaturi de pui, date prin pene. In doua trei saptamani vor fi apte de eliberare."

De obicei, puii sunt vegheati pe timp de zi de parinti din departare, iar daca sunt separati si neingrijiti de specialisti, pot muri.

Cei trei norocosi au deja si cate un nume: Mai, Iunie si Iulie. Pentru ca in mai au fost gasiti, in iunie vor fi invatati cum sa supravietuiasca, iar in iulie vor fi deja pe cont propriu.
Acestea nu sunt primele exemplare care au ajuns la centrul din Cluj. Toate pasarile au fot eliberate in natura.

In Romania, pastrarea in captrivitate a pasarilor rapitoare este strict interzisa.

Tags: cluj, bufnite, pui,

VIDEO PROTVPLUS.RO