Intr-o singura zi, 5 elevi din Hunedoara au cazut prada drogurilor. Alti 3 elevi au fost gasiti aproape lesinati in toaleta

Ultima actualizare: 06-03-2015 07:27

Etnobotanicele au ajuns sa faca ravagii si in Hunedoara, dupa judetul Galati. 14 tineri au ajuns la urgenta in ultimele doua saptamani, dupa ce-au consumat astfel de substante.

Intr-o singura zi, cinci adolescenti cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani, au cazut victimele drogurilor. Alti trei elevi, de clasa a 10-a, au fost gasiti aproape lesinati la toaleta, in timpul unui curs.

Cei trei elevi din clasa a 10-a au disparut in pauza mare. La urmatoarea ora nu au mai ajuns, pentru ca aproape au lesinat in toaleta unde au consumat etnobotanicele.

Raluca Manea, purtator de cuvant ISJ Hunedoara: "Au fost gasiti cu o stare generala de rau. Una dintre profesoare a actionat conform procedurii, luand legatura cu parintii, cat si cu serviciul de urgenta."

Alti cinci adolescenti au cazut prada drogurilor. Unul dintre ei a ajuns la spital in coma.

Marian Munteanu, sef UPU Hunedoara: "Unii au acuzat chiar fenomene digestive si fenomene cardiace. Un singur copil cu o tahicardie paroxistica supraventiculara."

Fenomenul consumului de substante interzise devine din ce in ce mai ingrijorator si in Hunedoara, dupa ce a facut prapad si in judetul Galati.

Carolina Radu, Spitalul "Alexandru Simionescu" din Hunedoara:
"In 2 saptamani am adunat 14 cazuri in randul populatiei de 14-16 ani, de la un singur liceu."

Subcomisar Bogdan Nitu, purtator de cuvant IPJ Hunedoara:
"Vom efectua cercetari pentru a stabili natura substantei consumate de tineri si daca vor fi sesizate aspecte care incalca legislatia in vigoare vor fi luate masurile prevazute de lege."

Politistii de la Crima Organizata incearca acum sa afle de unde au cumparat elevii etnobotanicele, ca sa poata destructura reteaua traficantilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO