Inchisoare de lux! Vom avea un penitenciar de 17 milioane de euro!

Ultima actualizare: 19-08-2012 05:12

Penitenciarul de la marginea Bucurestiului, care trebuia sa fie numai pentru marii corupti ai Romaniei, va adaposti toate persoanele arestate preventiv din Capitala. Vor fi astfel desfiintate aresturile de la sectii.

Lucrarile sunt deja in stare avansata si, spun specialistii, cladirea va deveni cel mai modern spatiu de detentie din tara.

Penitenciarul Pantelimon va fi situat pe strada Revoltei, iar cladirea a fost ridicata deja. Cel mai probabil va fi gata in 2010.

Spatiul de detentie este amenajat pentru 500 de persoane. Sunt aproximativ 50 de celule impartite pe trei etaje, iar la fiecare nivel exista doua spatii destinate salilor de mese. Plus un teren de sport si spatii de plimbare.

Penitenciarul Pantelimon va fi unul dintre cele mai dotate: va avea sisteme de monitorizare si supraveghere moderne, dar si angajati specializati. 200 de posturi vor fi scoase la concurs.

Investitia in Penitenciarul Pantelimon se ridica la 17 milioane de euro. Evident, vorbim de un cost estimativ. Banii vor fi luati atat de la bugetul de stat, cat si din fonduri externe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO