"Imbraca-ma sa-ti tin de cald". Inspirati de alte initiative, mai multi liceeni din Maramures au strans haine pentru nevoiasi


Ultimul update: Duminica 26 Februarie 2017 07:02
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2017 07:52
Categorie: Stiri Sociale

 Mai multi liceeni din Maramures au pus mana de la mana si au strans zeci de saci cu haine pentru oamenii nevoiasi.

 Acestia si-au propus sa le faca zilele mai calduroase celor sarmani si inspirati de canadieni si de catre vecinii nostri din Bulgaria, au imbracat copacii dintr-un parc din Baia Mare. Asa se face ca cei aflati in nevoie au putut sa gaseasca acolo haine, dar si mesaje.

"Daca frigul te amorteste, imbraca-ma sa-ti tin de cald", este mesajul cu care zeci de liceeni i-au asteptat pe cei nevoiasi in Parcul Regina Maria din Baia Mare. Adolescentii din mai multe licee din judetul Maramures s-au mobilizat in scoli si au strans cu ajutorul colegilor lor peste 20 de saci cu haine.

Florin Tura, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor: "Oferim o mana de ajutor tuturor persoanelor prin distribuirea de articole vestimentare. A doua zi cand am venit am vazut ca hainele au disparut si oamenii au reactionat pozitiv la acest proiect."

Eleva: "Si anul trecut a fost demarata actiunea si a avut un mare success petru ca a doua zi cand ne-am intors nu au mai fost haine. Sunt haine donate de copii din licee, fiecare consiliu scolar s-a mobilizat si a adus haine."

Initial cei care au vazut hainele din copaci nu au stiut despre ce e vorba, dar cand au citit mesajele au ramas impresionati.

"Initiativa e foarte buna. E de apreciat insa depinde ce haine lasa pt ca si ei nu culeg orice haine sa fie in stare buna.. am vazut si in alte parti in tara initiative asta."

Initiativa este la a doua editie in Baia Mare, iar elevii spera sa faca din acest proiest o traditie in oras.

VIDEO PROTVPLUS.RO