Hoti si ologi inchipuiti printre credinciosii de la Patriarhie. Cum profita ei de sfanta sarbatoare

Ultima actualizare: 03-11-2012 21:31

Hotii, speculantii si falsii profeti nu au decenta nici in zilele sfinte! Dealul Mitropoliei din Bucuresti a ajuns taramul ciungilor inchipuiti, al orbilor care vad mai bine ca noi si al ologilor, cu piciorul ascuns dibaci sub o patura.

Zeci de mincinosi fac sute de lei pe zi, fara ca fortele de ordine sa-i alunge. Crestinii care sunt asteptati la biserica in cele doua zile ramase din pelerinajul Sfantului Dumitru sunt sfatuiti sa se apere singuri.

Este a cincea zi de cand sute de mii de oameni urca acest deal ca drum al penitentei, sperand ca, dupa ce ajung sus, sa devina mai buni. De milostenia lor profita insa o lume murdara, perfida si falsa, care s-a dezvoltat aproape necontrolat de cealalta parte a dealului.

Au doua maini si doua picioare, ceea ce, in cersetorie, nu stoarce lacrimi si bani. Adica nu "vinde", asa ca o femeie si-a infasurat mana in bandaje, apoi si-a ascuns bratul in maneca hainei.

O colega si mai dibace a reusit trucul cu ambele maini.
Va intrebati poate cat de greu e traiul si pentru acest biet ciung.

Cersetoria si specula sunt interzise pe dealul sfintelor moaste. Dar vadul e bun si cheama. Intre timp, oameni cu frica lui Dumnezeu aveau alte ganduri ca din 4 sfinti cati stiau pe altar nu vor gasi decat 3. Conform programului initial, moastele apostolului ar trebui sa fie in drum spre Sibiu.

 

Pana duminica seara, pelerinii se pot ruga la racla Sfantului Dumitru si la cea a Sfintilor Constantin si Elena. Acestea revin apoi in Catedrala Patriarhala.

Oficialii BOR au decis ca pe altar, in locul raclei de argint in care a stat capul Sfantului Andrei, sa fie depuse alte particele de moaste, din trupul acestui sfant.

Acestea au fost primite in dar, acum cativa ani, de patriarhul Teoctist, de la Cardinalul Vienei. Nu este o premiera, dar e totusi un prilej rar. Fragmentele sunt pastrate in depozitele Patriarhiei Romane si nu sunt expuse in mod curent.

Asadar, toti pelerinii care incep de-acum incolo urcusul nu au motiv de suparare. Dar au toate argumentele sa fie cu bagare de seama la orice personaj suspect.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO