Grupurile de Facebook, cea mai nouă sursă de informare. Care sunt cele mai populare
Grupurile de Facebook au devenit o sursă de informare online. Peste 8 milioane şi jumătate de oameni din țara noastră sunt înscriși în cel puțin un asemenea grup.
Cele mai multe comunități de genul acesta sunt adresate părinților, dar și pasionaților de pescuit, vacanțe, fotografie, alimentație sănătoasă sau modă.
Aproape 1 miliard şi jumătate de oameni din întreaga lume folosesc aceste grupuri ca să schimbe idei ori să facă fapte bune.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Peste 100.000 de utilizatori fac parte din comunitatea "La primul bebe". Atena Boca este fondatoarea acestui grup pe facebook.
Atena Boca, fondatoarea grupului „La primul bebe”: „Oana este CEO-ul nostru şi omul care implementează toată strategia şi tot ceea ce facem noi, Loreta se ocupă de campaniile umanitare, Ramona se ocupă de evenimente, de organizarea evenimentelor, iar Mihaela este coordonatoarea din comunitate.”
Atena și echipa ei au reușit să strângă în ultimii șapte ani peste 1 milion de euro pentru campanii umanitare. Iar cei de la Facebook au inclus grupul în topul celor mai puternice 100 de comunități din lume.
Atena Boca, fondatoarea grupului „La primul bebe”: „Oamenii au nevoia să se simtă alături de oameni care au aceleaşi valori ca şi ei şi aceleaşi interese, cumva îşi caută grupuri relevante. Viitorul este în comunităţi pe Facebook şi în comunităţi online în general.”
Pe Roxana am întâlnit-o la una dintre întâlnirile pe care le organizează frecvent cu câțiva dintre cei înscriși în grupul "Șezătoare eco -friendly".
Cineva a sugerat o alternativă la cipicii de unică folosinţă, din plastic, din grădiniţe şi spitale. Lucrează acum la o alternativă reutilizabilă. O idee bună de distribuit în comunitate!
Sunt 2000 de membrii în acest grup, precupați de mediul înconjurător.
Roxana Buzețelu, Fondatoarea grupului „Șezătoare Eco-Friendly”: „Învăţăm tot felul de lucruri, despre cum să faci ca în baie să ai mai puţin plastic, ce alte produse să cumperi din supermarket. Discuţiile de acolo te schimbă. Te fac să schimbi lucruri în viaţa ta.”
Claudia și Alice au inițiat grupul "Nu mai port", prin care încearcă să încurajeze tot mai multe femei să renunțe la hainele de care nu mai au nevoie. 20.000 de oameni fac parte deja din această comunitate.
Claudia Nicolau Penda, Co-fondatoarea grupului „Nu mai port”: „Cred că este momentul comunităților pentru că se strâng în jurul unei idei și rezonează cu idea.”
Alice Smaranda, Co-fondatoarea grupului „Nu mai port”: „Se creează relații, se creează prietenii, social networking, lumea dorește și vrea să ne întâlnim și live.”
În România sunt aproximativ 10 milioane de utilizatori de Facebook, iar 8,5 milioane dintre aceştia sunt înscrişti în cel puţin un grup de pe platformă. Asta înseamnă că mai bine de 85% dintre românii care au cont pe reţeaua de socializare fac parte acum din astfel de comunităţi.
Majoritatea grupurilor de Facebook sunt private. Chiar și administratorii de bloc, învățătoarele, educatoarele sau șefii de clasă se folosesc de rețeaua socială pentru a transmite diverse mesaje.