Grecii si cipriotii vaneaza romani pentru joburi sezoniere in aceasta vara. Ce oferte exista si care sunt salariile

25-03-2014 19:45


Hotelurile si cluburile din strainatate cauta romani care vor sa lucreze in sezonul estival. Grecii si cipriotii vor veni in zilele urmatoare la noi sa gaseasca ospatari, barmani, animatoare, bucatari si receptioneri.

Cei interesati de aceste slujbe temporare, trebuie sa stie ca salariul nu depaseste 500 de euro, dar pot castiga din bacsisuri. Si trebuie sa fie atenti la contractele semnate.

Vlad si iubita lui au au muncit anul trecut in Corfu, la un hotel de 4 stele. Ea ajutor de ospatar, el ajutor de barman. Fiecare a castigat cate 450 de euro. Miza cea mare o reprezinta insa bacsisul.

"Intr-o luna, in medie, faceam cam 100-150 de euro. Nemtii au fost destul de darnici. Englezii, in schimb, erau mai mult cu glumele, mai radeai, dar cu banul nu prea... Esticii nici atat, rusi, polonezi...deloc chiar. Romanii asa si asa...Unii lasau, unii nu lasau".

Un sondaj recent confirma spusele lui Vlad. Nemtii ofera cele mai mari bacsisuri in vacante. Urmeaza americanii, rusii si brazilienii. De cealalta parte ii avem pe italieni si pe spanioli care sunt cam zgarciti si lasa greu bani in plus celor care i-au servit.

Bacsisul pe care l-ar putea obtine cantareste mult in decizia romanilor care vor sa munceasca in strainatate. Altfel, salariile pornesc de la 500 de euro si nu depasesc 1.500 de euro. E drept insa, ca angajatorii seriosi asigura cazarea si masa gratuit.

Unii dintre ei din Grecia si Cipru vin sa angajeze luna aceasta 2000 de oameni din Romania pentru hoteluri de 4 si 5 stele.

Tarile care ofera cele mai multe slujbe sezoniere sunt Italia, Grecia, Spania, Cipru, Franta, Germania si Marea Britanie.

VIDEO PROTVPLUS.RO