Grecii din Constanta au dansat si au spart farfurii in centrul orasului. Cum au sarbatorit Ziua Nationala a Greciei

22-03-2015 17:42


Mare sarbatoare la Constanta. Peste 1.500 de membri ai comunitatii elene din oras s-au adunat in Piata Ovidiu, de Ziua Nationala a Greciei. Oamenii s-au prins in hora, au spart farfurii si au aruncat cu flori, asa cum e traditia la ei.

La fel ca in fiecare an, grecii au aratat ca la distractie nu-i intrece nimeni. Au oferit un adevarat spectacol in plina strada. Asa cum cere traditia lor, a "plouat" cu petale de flori, iar farfuriile au fost sparte in mijlocul ringului de dans.

"Flori, muzica si spirit, asta ne caracterizeaza pe noi constantenii, indiferent daca suntem greci, romani", spune Anton Antoniadis.

Li s-au alaturat sute de trecatori, care au demonstrat ca nu sunt nici ei mai prejos cand vine vorba de dansuri traditionale grecesti.

"Superb si sunt romanca, nu sunt grecoaica, in schimb ma duc la de fiecare data la dansuri grecesti si iubesc Grecia", a spus o fata.

Ziua Natională a Greciei si eliberarea de sub ocupatia otomana sunt sarbatorite pe 25 martie de grecii de pretutindeni. In Constanta, comunitatea elena numara aproape 3.000 de membrii.

VIDEO PROTVPLUS.RO