Generația care a schimbat industria alimentară. Capcana produselor ”naturale”

Ultimul update: Luni 20 August 2018 20:47
Data publicarii: Luni 20 August 2018 18:42
Categorie: Social

Mănâncă bun şi sănătos, ştiu exact cât şi de unde, iar atunci când au timp, gătesc. Acesta este conceptul după care se ghidează generaţia "Millennials".

Fac parte din ea, tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, activi, şi cu slujbe bune. Specialiştii îi numesc "mâncăcioşii informaţi", iar sănătatea este asociată cu produsul natural, luat direct din grădina ţăranului român, arata un studiu recent. Datorită acestor tineri, merg bine şi afacerile cu produse bio.

Reporter: "Ce ai în ea?"
Tânără: "Pătrunjel, ceapă roşie, suc de lămâie, târâte de ovăz. Eu nu am voie roşii şi lămâie. Dacă ai, conform unor analize, intoleranţă la histamina trebuie să ai o perioadă de regim".

Foarte bine informată, Raluca recunoaşte că cei mai mulţi bani îi dă pe alimente sănătoase.

Asta arată şi un raport internaţional pentru alimentaţia generaţiei tinere "Morgan Stanley". 20% din banii tinerilor se duc pe mâncarea naturală, iar dacă generațiile anterioare numărau calorii, milenarii vor ca produsele alimentare să fie proaspete, mai puțin procesate și cu mai puține ingrediente artificiale.

'Reporter: 'Daca e ora prânzului şi pe drum găseşti 3 covrigarii şi o pizzerie şi cam atât, ce faci?"
Tânăr: "Prefer să nu cumpăr nimic şi să aştept până găsesc ceva sănătos. Mă axez mult pe vegetal vegan, contează să fie produse de calitate, da, să fie de la ţărani şi nu orice găsim în magazin".

Andreea e pilot de 13 ani. Deşi călătoreşte mult, încearcă să fie cu picioarele pe pământ atunci când vine vorba de mâncare.

Andreea: "Prefer să le cresc în grădina decât să le cumpăr, am pus roşii şi castraveţi crescuţi doar cu ceai de frunze, fără îngrăşământ. Ştiu măcar ce mânc, nu iau orice de pe orice tarabă şi toate sunt pline de azot".

Pentru aceşti oameni, mediul rural este perceput ca principalul furnizor de alimente sănătoase, arată datele unui studiu recent "Milenalii şi Alimentaţia". Tot ei caută meniuri variate şi bucătării de specialitate.

De pildă, Alexandru Bădulescu a deschis în 2015 o rulotă cu mâncare vegană, iar în curând vrea să se axeze şi pe catering.

Alex Bădulescu: "Noi am încercat să facem fast food sănătos s-a transformăm lipiile: aici avem humus cu pastă de năut, castraveciori sau burgeri din năut, nucă, ciuperci, andive, susan".

Radu şi-a deschis o brutărie artizanală şi spune că toate ingredientele sunt naturale.

Radu: "Acum şapte ani de zile băiatul meu cumpăra multă pâine şi cumpărând pâine din superkamenturi mă uitam pe etichetă şi vedeam că conţine multe ingrediente. Eu, nestiint nimic despre cum faci pâine, am întrebat cum se face pâine: faine apa drojdie şi am făcut o brutărie cu Maya unde folosim doar ingrediente naturale: faină, apă, sare".

Şi restaurantele bazate pe conceptul "fărm to table " au din ce în ce mai mulţi adepţi. Meniurile oferă preparate din ingrediente aduse direct din ferme.

Atunci când vine vorba de un produs luat direct din magazin, eticheta este cea care convinge un tânăr milenal să cumpere produsul. Verifică intodeauna ce conţine alimentul, se uită atent la etichetă: la nutrienţi, aditivi, e urî, gluten sau zaharuri. Altfel spus, tinerii din generaţia millenials vor alege să consume mai mereu un produs mai "sigur" în comparaţie cu celelelate.

Însă specialiştii ne sfătuiesc să avem grijă chiar şi atunci când cumpărăm produse numite generic "naturale".

Nutriţionist: "Avem senzaţia că dacă e crescut la ţara e şi foarte curat, din păcate poluarea e şi acolo. Solul e poluat pentru că s-au făcut tratamente de sol de la ferme, cihiar şi alimentele de la poarta taranului. Să fiţi atenţi pentru că acele alimente pot fi mai poluate şi să conţină mai multe substanţe toxice decât cele din supermarket."

În plus, tinerii generaţiei millennials se bazează foarte mult pe site-uri web, pe bloggeri, vloggeri și pe profesioniștii din domeniul social media pentru informații legate de o alimentaţie sanatatoasa.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Motivul pentru care o franțuzoaică a venit în România să viziteze Maramureșul
Motivul pentru care o franțuzoaică a venit în România să viziteze Maramureșul
VIDEO PROTVPLUS.RO
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Alexandra Ojog
Alexandra Ojog a dat dovadă de curaj la Ninja Warrior

02:40
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Costi Ilie
Costi Ilie este militar și este obișnuit cu asemenea trasee

02:07
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Mihai Enescu
Emoții mari pentru cântărețul de muzică populară Mihai Enescu pe traseul Ninja Warrior Romania

02:54
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Szilard Deak
Szilard Deak a dat dovadă de forță, agilitate și echilibrul pe traseul Ninja Warrior România

03:02
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Ilka Kiș
Ilka Kiș are o inimă de războinic Ninja Warrior România

05:25
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Victor Drăgoi
Vitor Drăgoi a trecut cu succes de obstacole și a dat emotii tuturor la proba zidului!

01:48
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Adriana Oprea
Adriana Oprea a trecut cu brio primele obstacole

02:34
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Raul Paraschivu
Raul Paraschivu a avut o prestație excelentă în traseul Ninja Warrior România

03:49
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Lucian Bucur
"Gladiatorul" Lucian Bucur a demonstrat că poate deveni un războinic Ninja

01:56
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Ilka Kiș - departajare
Ilka Kiș mai are o sansa de ajunge in semifinala Ninja Warrior România

02:34
Robert, american care isi cauta originile
Povestea lui Robert, un american de origine română venit în țară să-și descopere rădăcinile
Cursuri pentru a deveni salvamar cu diplomă. Ce salarii sunt oferite pe litoral
4.3 milioane de români stau degeaba. Din ajutorul social și alocații iau cât ar lua dacă ar munci cu ziua
Târgul mustului în București. Strugurii, striviți la eveniment de manechine
Copiii cu boli in faze terminale, sau care nu pot fi tratate, îngrijiți într-un conac
Legea Pensiilor se modifică. Românii care-și vor putea cumpăra vechimea
muncitor brasov
Bătrân găsit mort într-un șanț, plin de sânge. Cine l-a descoperit
Un camion a pornit într-o cursă neobişnuită prin Cluj-Napoca
În România sunt 400.000 de copii cu tulburări de pronunţie şi doar câţiva logopezi în şcoli
Concurs internațional de videomapping, în Capitală. Proiecțiile, dedicate Centenarului
Soția președintelui, la Oktoberfest, în Sibiu: ”În familia Iohannis se bea bere, cu plăcere”
Lemnele de foc, mult mai scumpe. 4 milioane de români depind de ele la iarnă