Faptele frumoase nu se fac doar de sarbatori. Voluntarii care incearca sa convinga romii sa isi trimita copiii la gradinita

Ultima actualizare: 26-12-2014 09:15

Faptele frumoase si darnicia sunt specifice sarbatorilor de iarna, dar sunt oameni care in fiecare zi isi daruiesc timpul neconditionat celor din jur si fac gesturi din inima.

45 de coordonatori locali din proiectul Fiecare Copil in Gradinita, alaturi de Asociatia OvidiuRo, ajuta peste 2000 de suflete sa invete. Lucreaza ca voluntari si isi dedica energia convingandu-i pe membrii comunitatii de romi sa isi trimita copiii la gradinita. In judetul Dolj, o mare parte a comunitatii de romi locuieste in comuna Podari. Aici, voluntarii incearca sa-i convinga pe parinti sa isi dea copiii la cursuri. Sau lucreaza cu pustii care deja merg la gradinita.

Marinela Andreiescu, voluntara: "La inceput a fost nu greu, foarte greu. Aveau senzatia ca provenind dintr-un mediu social defavorizat, sunt vazuti altfel. Dar si-au dat seama ca nimeni nu ii priveste cu alti ochi. Ce ma determina? In primul rand satisfactia pe care o vad pe fata copiilor."

Programul Fiecare Copil in Gradinita are succes si in localitatea Amărăstii de Jos, acolo unde 155 de copii au sansa unui viitor mai bun, diferit de cel al parintilor lor, care n-au invatat carte.

Lucel Coteanu, voluntar: "Multi dintre copii cand vin la gradinita nu stiu sa vorbeasca limba romana, vorbesc numai limba romani. Iar acum, daca vin la gradinita, cu ajutorul proiectului, ei stiu si sa scrie, sa inteleaga romaneste."

Zeci de voluntari, sufletisti si muncitori, se implica in acest proiect, fara sa astepte nimic in schimb.

Larisa Dumitru, director de comunicare Asociaţia OvidiuRo: "Obiectivul nostru final este ca Fiecare Copil in Gradinita sa devina program national, suportat din fonduri publice, iar avand langa noi oameni atat de minunati si responsabili, cu siguranta putem reusi."

Programul Fiecare Copil in Gradinita a fost lansat in 2010. Aflati mai multe informatii despre acest proiect pe www.ovid.ro sau la numarul 021.315.88.06.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO