Fantoma de la Opera a ajuns la Bucuresti, pe noua scena a teatrului Ion Dacian. Un finalist Vocea Romaniei, in rol principal

Dată publicare: 29-01-2015 17:54
Dată actualizare: 01-02-2015 02:29


O poveste fascinanta, care de aproape 30 de ani face istorie pe marile scene ale lumii, emotioneaza si Romania. "Fantoma de la Opera", spectacolul jucat la Londra de 3 decenii, e acum pentru prima data pe scena Teatrului de Opereta Ion Dacian.

Tot in premiera, a fost tradus si in romana, fiind a 15-a limba in care a fost adaptat. Muzica, decorurile, costumele, dar mai ales intepretarea maiastra a actorilor au impresionat publicul si, in doar doua ore, toate biletele, pana la primavara, au fost epuizate.

Cel mai popular muzical al tuturor timpurilor, Fantoma de la Opera, spune povestea scrisa, in 1910, de francezul Gaston Leroux. Acesta s-a inspirat dintr-o legenda despre o fantoma care ar fi bantuit opera Garnier din Paris, la sfirsitul sec 19.

Cel care da azi viata fantomei la Bucuresti e finalistul de la Vocea Romaniei din 2013, Adrian Nour. Pe ritmurile muzicii celebrului compozitor britanic, Andrew Lloyd Webber, Adrian si partenera sa de scena, Irina Baiant, redau, cum nu se poate mai frumos, strania conexiune dintre Fantoma si Christine, o tanara soprana a Operei.

Un geniu al muzicii, marcat insa pe viata din cauza unei diformitati, Fantoma patrunde in vietile angajatilor Operei, carora le cere sa-i interpreteze creatiile.

Vocea unica a frumoasei soprane il face sa traiasca, insa, sentimente nebanuite.

Spectacolul care a deschis noua sala a Teatrului de Opereta Ion Dacian a fost cumparat cu licenta de la Londra si pus in scena de regizorul australian Stephen Barlow. Costumele, decorurile, orchestra si interpretarea actorilor alcatuiesc perfect un show care se ridica la inaltimea titlului sau.

"Fantoma de la Opera" s-a jucat prima data la Londra, in 1986. Putini stiu, insa, ca inca de atunci, spectacolul a fost legat de tara noastra.

Romanca Maria Prodan Bjornson a creat costumele si decorurile a ceea ce avea sa devina cel mai de succes musical din istorie, jucat de 65 000 de ori si urmarit de peste 150 de milioane de spectatori in intreaga lume.


VIDEO PROTVPLUS.RO