Expozitie de caini de rasa din 15 tari, la Cluj. Cei mici au fost fascinati: "Mi-a placut mult Saint-Bernardul"


Ultimul update: Marti 14 Februarie 2017 07:12
Data publicarii: Sambata 11 Februarie 2017 19:13
Categorie: Stiri Sociale

Caini din 15 tari au fost adusi de stapanii lor la Cluj-Napoca sa-si demonstreze calitatile, doar-doar vor castiga titlul de cel mai frumos exemplar. Sunt patru expozitii simultane, dintre care una internationala.

Pentru stapanii lor, patrupedele au devenit o adevarata investitie, iar pe langa sutele de euro date pe hrana, produse de ingrijire sau antrenamente, taxele pentru participarea la asemenea concursuri sunt si ele importante. Titlurile castigate dau insa valoare puilor.

Pentru acest Mastiff Tibetan adus din Rusia, stapanii au platit 7.000 de euro. Dupa care 1.800 de euro s-au dus pe hrana si dresaj. Participarea la competitie a insemnat apoi numeroase titluri nationale si internationale. Motivul investitiei: valoarea puilor creste.

Tudor Salageanu, stapan caine: "El este vicecampion mondial si campion pe 13 tari, are 42 de titluri si are numai doi ani. Sigur investesc mai mult ca in mine si il iubesc mai mult ca pe mine."

Acesti bisoni maltezi sunt din Polonia si dupa ce au bifat competitii de frumusete din Bulgaria, Serbia, Cehia, Ucraina sau Slovacia, au venit si in Romania.

Piotr Senzel, stapan caine: "Avem nevoie de mult timp pentru spalare, pentru pieptanare, e munca zilnica si e nevoie de asemenea si de multi bani pentru produsele cosmetice si pentru deplasari. E o afacere costisitoare."

Acest tanar din Sibiu e la primul sau concurs cu un Ogar Afgan de un an si cinci luni.

Stapan: "In fiecare zi trebuie curatat, periat si ia mult, foarte mult."

Cei mici au fost captivati mai ales de blanosii uriasi.

Copil: "Mi-a placut mult Saint-Bernardul, imi place Chow-Chow, imi plac Pitbulii."

Copil: "Un caine te face mai bun, oamenii, devii mai placut la oameni, mai bland, e placut sa ai un caine si devii si matur pentru ca ai grija de lucruri."

Ca sa-si gaseasca clienti, la astfel e expozitii vin si dresori. Ana, de exemplu, foloseste metode pozitive.

Ana Muresan, dresor: "Este o tehnica noua pentru ca se folosesc numai recompense, nu exista greseala din partea cainelui. Cainele nu e niciodata de vina daca el nu intelege, mergi un pas inapoi si incerci sa ii explici mai bine."

De la eveniment nu au lipsit nici cainii special antrenati pentru salvare sau cei care ii ajuta pe nevazatori sau pe copiii cu autism. Expozitia canina va fi deschisa si duminica, iar intrarea costa intre 5 si 10 lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO