Exemplul studentelor la Medicina, care si-au donat parul pentru copiii cu cancer, preluat de zeci de tinere: "Primim colete"

Ultima actualizare: 06-05-2015 06:54

Initiativa studentelor de la Facultatea de Medicina din Iasi, care si-au taiat parul, pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer, a avut ecou.

Zeci de tinere si-au donat parul unei asociatii din Anglia, care il transforma in peruci, pe care le ofera gratuit micutilor pacienti ajunsi la chimioterapie. Printre donatoare se numara si o fetita de 9 ani.

Mesajul studentelor din Iasi a impresionat sute de tinere. Rebeca este doar clasa a 3-a, insa vrea sa-i ajute pe cei care sufera de maladii necrutatoare.

Parul donat va ajunge la o fabrica din Anglia unde se confectioneaza peruci pentru copiii bolnavi de cancer, care au facut chimioterapie.

Rebeca Raicu: "Nu-mi pare rau deloc, macar stiu ca un copil o sa se bucure, ca nu o sa mai fie la fel, o sa fie schimbat. Mie mi-e foarte mila de copiii care sunt bolnavi si asa, poate ii mai ajutam putin. Sper sa se bucure de parul meu."

Maria Raicu, mama Rebecai: "I-am povestit, uite, studenta din Iasi isi taie parul pentru copii. Dar vreau si eu!, a spus, pe loc. A venit cu rigla si a spus: mama, chiar doi copii putem ajuta din parul asta."

Ioana si Maria, doua prietene, studente la Facultatea de Medicina din Iasi au demarat aceasta campanie la noi in tara, din dorinta de a da un exemplu.

Ioana Benea, studenta la medicina: "Nu am stiut ca va lua aceasta amploare si am decis sa iau si eu parte la proiect si sa fac aceasta donatie. Chiar daca aveam parul foarte lung, e un mic efort pentru copii. Am primit pachete din Bucuresti, Cluj, Craiova si asteptam cat mai multe studente care doresc sa-si doneze parul."

Maria Andrioaie,
coordonator proiect: "Conceptul se dezvolta foarte bine in Romania. Mai asteptam colete din tara si numarul este in crestere."

Oricine doreste poate sa doneze par, singurele conditii sunt ca acesta sa aiba minim 17 centimetri, sa fie vopsit in culori naturale, spalat si impletit intr-o coada.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO