Exemplu emotionant de omenie intr-un sat din Bacau. Satenii s-au unit pentru a repara casa unei familii cu trei copii


Ultimul update: Marti 11 Februarie 2014 06:58
Data publicarii: Sambata 08 Februarie 2014 19:18
Categorie: Stiri Sociale

Poveste emotionanta intr-un sat din Bacau. Dupa ce casa unei familii sarmane, cu trei copii mici, a ars din temelii, in urma cu doua saptamani, oamenii au sarit sa-i ajute si au ridicat deja o locuinta noua pana la acoperis.

In vreme ce unii vecini le aduna acum din donatii, haine, mobila si tot ce ar mai fi necesar intr-o casa, altii lucreaza la tencuiala camerelor. Si toti sunt animati de energia fara sfarsit pe care ti-o da o fapta buna, facuta din suflet!

Parintii si cei trei copii necajiti, din satul Gheorghe Doja, au ramas in plina iarna doar cu ce aveau pe ei, cind au iesit in toiul noptii, din casa cuprinsa de flacari. Focul a izbucnit de la un cos de fum si locuinta din chirpici s-a facut scrum in timp record, pentru ca viscolul puternic din acea noapte a intetit flacarile. Pana sa vina pompierii, arsese totul.

"Uitati-va! Asta mi-a ramas din munca mea de ani de zile. M-am chinuit cum am putut si eu, eu si familia sa avem o casa, cu 3 copii...sa fie cat mai bine. Asta a ramas: numai cenusa!", spunea barbatul.

Parintii au reusit sa salveze din flacari numai actele lor si ale copiilor.

Desi intr-o situatie disperata, familia de gospodari nu a cerut nimic de pomana. Dar un vecin inimos, impresionat de soarta lor, a mobilizat tot satul, iar barbatii in putere s-au pus pe treaba.

"Am avut si eu asemenea caz acum trei ani, o inundatie. m-au ajutat si pe mine altii, si am vrut sa ajut si eu, la randul meu", a spus acesta.

"Puteam sa fiu eu in locul lui. Nu numai eu!
- Va poate rasplati pentru efortul dumneavoastra?
- Niciodata. dar Dumnezeu, da!"
, a spus un alt satean.

Oamenii muncesc de zor ca sa profite de vremea buna si sa apuce sa finiseze macar o camera de locuit. Intr-o saptamana, deja au pus si acoperisul si lucreaza in interior. Au avut noroc si de ajutorul unei firme de materiale de constructii, care a acceptat sa le dea tot ce au avut nevoie, cu imprumut. Tatal copiilor spune ca fara atatia vecini saritori, nu ar fi izbandit nimic.

Parintii si cei trei copii mici locuiesc deocamdata la niste rude, si spera sa se mute cat mai repede in casa noua. 

Sa construiesti o casa ori sa cumperi un apartament? In trend e locuinta de 9.000 euro, pe care o muti unde vrei
Pentru ei copilaria inseamna calvar. Patru frati abandonati de mama, gasiti de Asistenta Sociala flamanzi si infrigurati
VIDEO PROTVPLUS.RO