Englezii, canadienii si germanii cauta elevi isteti in Romania, pentru liceele lor. Cele mai cautate scoli

Dată publicare: 13-03-2014 19:52
Dată actualizare: 16-03-2014 06:53


Adolescentii romani trebuie sa ia in serios cartea, nu sa simuleze atunci cand vine vorba despre invatat. Asta desigur, daca isi doresc sa ajunga la studii in cele mai bune licee din strainatate

Reprezentantii unor astfel de scoli s-au intors si anul acesta in Romania si cauta elevi isteti. Printre tarile care vor sa racoleze tineri de la noi sunt Portugalia, Canada, Marea Britanie, Elvetia si Germania.

Iulian are o bursa la ''Dollar Academy'' din Scotia, unde studiaza administratie si afaceri. Desi este in anul 3 de liceu, tanarul studiaza doar 5 materii, o dovada ca programa de acolo se bazeaza strict pe aptitudinile individului.

Iulian Bold: "Studiez intens matematica, afaceri, informatica."

Daca pana acum cele mai multe familii care isi trimiteau copiii sa invete in afara erau din Bucuresti, de anul trecut si numarul celor din provincie a cresut cu 25 %. Rapoartele internationale estimeaza ca pana in 2020 vom avea 6000 de elevi romani care vor studia in strainatate.''

Cele mai cautate scoli sunt din Marea Britanie, Elvetia, Spania si Germania. Pentru prima data si o scoala din Portugalia este interesata de elevii romani. Este vorba despre The International School of the Algarve, un colegiu de renume in care tinerii pot aprofunda arta, biologia, matematica sau psihologia.

La fel de interesati sa ne recruteze elevii eminenti sunt si cei de la Institute auf dem Rosenberg din Elvetia sau CATS College din Statele Unite ale Americii.

Toti cei care opteaza pentru aceste scoli isi pot apoi continua studiile la Cambridge, Oxford, Harvard sau Stanford, adica in cele mai bune universitati ale lumii.

Sa nu credeti insa ca e suficient sa aveti copii eminenti. Parintii platesc pentru astfel de scoli sume considerabile. De exemplu, un an de studii in Marea Britanie poate ajunge la 30 de mii de lire sterline, in Germania 35 de mii de euro, iar in Elvetia la 75 de mii de franci elvetieni.

Ceva mai accesibile sunt taberele de studiu in strainatate. Acestea iti ofera si scoala si distractie pentru minimum 1000 de euro pentru doua saptamini.

Si Elvetia organizeaza tabere in care pe adolescentii au parte pe langa lectii si de partide de pescuit sau de excursii cu bicicleta pe munte. Cazarea se face in case traditionale iar toata distractia costa in jur de 4800 de franci elvetieni pentru doua saptamini.

 

Tags: elevi, invatat, care, liceu,


VIDEO PROTVPLUS.RO