Ponta este nemultumit de educatie: Europa se poate confrunta cu criza unei generatii posibil pierdute

10-03-2014 17:21

Victor Ponta

Premierul a declarat ca nu este multumit de modul in care functioneaza sistemul de invatamant din Romania, dar ca acesta este imbunatatit, adaugand ca exista riscul ca tinerii care au terminat cursurile dupa 2008 sa fie o "generatie pierduta".

La finalul conferintei privind educatia si piata muncii, organizata, luni, la Palatul Parlamentului, seful Guvernului a fost intrebat de presa daca este multumit de modul in care arata sistemul de invatamant din Romania, iar premierul a raspuns ca nu.

"Nu, il imbunatatim in fiecare zi. De aceea facem tot ceea ce facem", a spus Ponta. In discursul sustinut la conferinta, seful Executivului a atras atentia asupra faptului ca Uniunea Europeana, deci si Romania, se confrunta cu mai multe provocari, respectiv criza economica si financiara, competitivitatea, schimbarile climatice, crizele de la frontiere, dar a apreciat ca cea mai grava criza poate fi cea a lipsei locurilor de munca pentru generatiile care au terminat diverse forme de educatie dupa 2008.

"Consider ca cea mai grava criza cu care Europa se poate confrunta se pregateste in acesti ani, si anume criza unei generatii posibil pierdute a Europei. Este vorba despre generatia care, dupa 2008, termina diverse forme de educatie, nu-si gaseste un loc de munca, o specializare adecvata, o cariera in viata, si de aceea cred ca aceasta generatie, daca Europa, tarile membre, Romania, nu iau masuri concrete acum, aceasta va fi intr-adevar o generatie pierduta si ar fi un lucru mai rau decat orice alta criza sau provocare cu care Europa se confrunta", a spus Ponta.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO