Bilantul accidentelor provocate de indicatoare ascunse in spatele copacilor si de lipsa marcajelor

Ultima actualizare: 11-10-2012 16:59

Bucurestiul este plin de indicatoare rutiere ascunse printre crengile copacilor si de strazi de pe care lipsesc marcajele, astfel incat soferii si pietonii nu stiu care pe unde sa circule.

Anul acesta, in Capitala, oficialii nu au trasat nici macar o linie care sa desparta sensurile. Si asta pentru ca licitatiile au fost contestate, iar reluarea procedurilor ar mai putea dura cateva luni. Timp in care cetatenii care platesc impozite trebuie sa fie cu ochii in patru daca vor sa ajunga teferi acasa.

Mai grav este ca intalnim aceeasi situatie in aproape toata Capitala. La iesirea din pasajul Baneasa, de exemplu, marcajul dispare subit, iar soferii pierd repede notiunea celor trei benzi de pe sens.

De anul trecut, pe strazile din Bucuresti nu s-a mai tras nicio pensula de vopsea si nici nu s-au cumparat indicatoare.

"Aceasta procedura a fost intrerupta inca din prima sa etapa, de depunere a ofertelor, de trei contestatii. Asteptam ca ultimele contestatii aflate la Curtea de Apel sa fie rezolvate", a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Strazilor, Carmen Dinca.

Altfel spus, pana cand judecatorii nu se pronunta, nu se poate organiza alta licitatie. Fara licitatie, nu pot fi contractate firme specializate in astfel de lucrari.

Sase amenzi in doua luni au primit cei de la Administratia Strazilor. Din pacate insa, lipsa marcajelor nu este singura problema. Pe colturile intersectiilor au rasarit in ultimul an tomberoane uriase, ghivece pentru flori sau arbori artizanali care ingreuneaza vizibilitatea.

Si n-am luat in calcul indicatoarele din copaci. Din cauza crengilor pe care nimeni nu le taie, soferii afla abia cand ajung in intersectii daca ar fi trebuit sa cedeze trecerea. De cand marcajele si indicatoarele au disparut, s-au produs zeci de accidente rutiere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO