Autostrazile din Romania, drumuri fara SFARSIT. Victor Ponta: "Ne omoara birocratia"

Ultima actualizare: 28-10-2012 04:16

In timp ce noi ne rupem masinile pe drumuri pline de gropi, oficialii au gasit noi vinovati pentru intarzierile in constructia de autostrazi: contestatiile care amana desfasurarea licitatiilor.

Premierul acuza birocratia din Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor, unde dureaza prea mult judecarea plangerilor. Ultima victima: autostrada Comarnic - Brasov.

Marul discordiei - cel mai aglomerat drum din Romania in weekend, Comarnic - Brasov. Guvernul incearca de 20 de ani sa inceapa lucrarile, dar s-a blocat de fiecare data. Si tot de fiecare data gaseste o explicatie.

"Iarasi ne-am impiedicat la CNSC. Ne omoara birocratia si ne omoara birocratia politica. De 20 de ani nu reusim sa facem o trecere mai normala de la Comarnic la Brasov. Acuma nu ne lasa CNSC", a declarat premierul Victor Ponta.

Licitatia pentru consultanta, inceputa in luna mai, a fost contestata de patru firme. Autoritatea care judeca aceste contestatii spune ca se misca repede si ca problema e de fapt tot la Guvern.

"Potrivit legii, dureaza cel mult 20 de zile pana cand dam un raspuns. Contestatia s-a facut in iunie, iar Ministerul Transporturilor a venit cu actele solicitate in septembrie"
, a spus Bogdan Lorand, presedinde CNSC.

In timp ce autoritatile se cearta, timpul lucreaza impotriva noastra. Tronsonul Comarnic - Brasov, care in weekend se transforma intr-o mare parcare, este unul dintre cele mai scumpe segmente de autostrada din Romania. Potrivit unor estimari, pentru 50 de kilometri trebuie sa platim 5 miliarde de euro.

Ingrijorarea autoritatilor e fireasca: banii sunt o problema si pentru tronsoanele in executie.

Cei 6 kilometri ar trebui sa fie gata in 2014, iar pe bucata Ploiesti - Comarnic vom merge doar pe drumul expres.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO