Autostrada Melcilor: drumul de viteza pe care soferii romani au RESTRICTII. Explicatia autoritatilor

Ultima actualizare: 04-11-2012 19:47

Culmea restrictiilor de viteza. Se termina vara, insa drumul spre munte ramane tot ingreunat. Desi a trecut mai bine de o luna de la inaugurarea autostrazii Bucuresti - Ploiesti, soferii sunt obligati sa nu depaseasca 100 de kilometri la ora.

"Vom rezolva problema, in doua saptamani", promite Ministerul Transporturilor. Oricum, pana atunci, toata lumea se va intoarce la serviciu.

Autostrada care leaga Bucurestiul de Ploiesti este mai libera decat Drumul National 1. Dar putini soferi o folosesc, suparati ca viteza e limitata la 100 de kilometri pe ora. Am vrut sa aflam daca limita este respectata de cei care merg pe autostrada.

Furnizorii de Internet, prinsi cu ocaua mica. Ce viteza reala are netul

La inaugurarea drumului oficialii explicau de ce au introdus restrictiile.

"Este bine ca acest nivel de viteza sa fie pastrat temporar pana cand cei care o vor folosi in mod frecvent se vor obisnui cu dotarile", a spus Costin Tatuc, comisar-sef politie.

Spre nemultumirea soferilor, de la acest anunt au trecut peste 30 de zile si nu s-a schimbat nimic.

Autoritatile sustin ca soferii rupeau lanturile cu care erau legati stalpii montati intre sensuri si intorceau in mers pe cealalta banda. De aceea, politia a cerut Ministerului Transporturilor sa inlocuiasca acesti stalpi cu parapeti sau blocuri de beton, ca sa permita ridicarea restrictiei.

Pe autostrada Melcilor, asa cum au numit soferii drumul de viteza Bucuresti - Ploiesti, lucrurile se vor schimba in doua saptamani, promit autoritatile. Atunci nu vom circula pe aici cu 100 de kilometri la ora, ci cu 130, asa cum este normal.

Dar drumul bucurestenilor spre munte mai are probleme. Soferii stau la cozi kilometrice, in special in zonele unde Compania Nationala Drumuri repara asfaltul in special in weekend, in loc sa ia in calcul faptul ca ar putea munci mai mult noaptea, cand traficul e mai lejer.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO