Protest pe drumul judetean aflat de 4 ani in reparatii. Localnicii au plantat flori, copaci si au pescuit in cratarele uriase

Dată publicare: 15-10-2015 18:35
Dată actualizare: 18-10-2015 00:16


Satui de craterele imense aparute pe un drum judetean din Cluj, localnicii au recurs la o forma de protest devenita de acum clasica. Au acoperit gropile cu pamant si au plantat nuci, salcami sau flori.

Altii au adus pesti in gaurile pline cu apa si au stat cu unditele pregatite. Soseaua, care face legatura intre judetele din centrul si nordul tarii, se afla in reparatii de patru ani, dar un proces intre constructor si autoritati a blocat totul.

Mai multi localnici din comunele Santioana si Taga, din judetul Cluj, au ajuns la limita rabdarii. De patru ani isi rup masinile in gropile din drumul judetean 109 C care face legatura cu judetele Mures si Bistrita Nasaud, asa ca s-au hotarat sa protesteze pasnic dar... sugestiv. Au plantat pomi in craterele uriase.

Localnic: "Il fixam bine sa se prinda. Circulam ca printre gropi, macar asa e padure, ei ne-au dat gropile, noi punem."

Altii au venit cu unditele ca sa pescuiasca in gropile pline cu apa. Crapii i-au adus de acasa.

Sofer: "De sase ori zilnic trec aici, asa cum vedeti, imi tremura dintii in gura. Fac o ora si 15 minute cand as putea face 40, in fiecare luna schimb pivoti si bucsi."

Drumul Judetean 109 C se afla in reparatii de patru ani. La doar doi kilometri de aici se afla un important obiectiv turistic: un paradis verde numit si Delta Transilvaniei iar cei care trec sa vada locul, mai ales strainii, trebuie sa faca un adevarat slalom printre gropi.

Din pacate, orice incercare de a rezolva situatia este blocata de un litigiu in instanta intre constructor si administratia locala.

Firma care a castigat licitatia nu a dus la bun sfarsit lucrarea, spun cei de la Consiliul Judetean, care au reziliat contractul. Societatea a dat insa in judecata autoritatile. Pana nu se termina procesul nimeni nu se poate atinge de drum.

Mihai Seplecan, presedintele CJ Cluj: "Foarte rau drumul, cel mai rau din judetul Cluj. Am reziliat contractul cu ei ca nu s-au tinut de contract."

Saptamana trecuta, satul de promisiuni neonorate pentru reparatia unui drum judetean, un primar din judetul Botosani a luat si el atitudine. Prin intermediul unei retele de socializare, i-a mobilizat pe localnici si au plantat salcami in gropile de pe sosea.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO