Drama unei studente la medicină, care de 11 ani se luptă cu leucemia: „Ştiu ce înseamnă suferinţa şi izolarea”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 17 Aprilie 2018 10:48
Categorie: Social
Denisa

Denisa Lăzău, o studentă la Facultatea de Medicină și Farmacie, în vârstă de 24 de ani, se luptă cu leucemia de aproape jumătate de viață.

De la vârsta de 13 ani, când a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică, tânăra a trecut prin numeroase suferințe. Acestea nu au împiedicat-o, însă, să își facă planuri de viitor. Astfel, Denisa a decis să studieze medicina, pentru că își dorește să ajute alți oameni, însă pentru a face acest lucru ea are nevoie de ajutor, scrie Adevărul.

În urmă cu trei ani, Denisa Lăzău a fost supusă unui transplant de măduvă, pe care l-a făcut de la un donator parțial compatibil – mama ei.

„Am fost nevoită să părăsesc România deoarece acel tip de transplant nu se realizează la noi în ţară. Fiind şi unicul copil, varianta donării de la un frate sau soră nu a fost posibilă. Lucrurile au evoluat bine, mi-am recăpătat sănătatea, transplantul a reuşit, însă, după doi ani boala s-a hotărât să se întoarcă atipic, de data aceasta. Leucemia fiind o boala a sângelui şi măduvei, a hotărât sa mă lovească sub alt mod: formaţiuni abdominale care în urma biopsiilor s-au dovedit a fi leucemie. Acele formaţiuni conţin celule leucemice”, a explicat tânăra.

Medicii au încercat diverse metode de tratament: imunoterapie, un tratament inovator și costisitor, și chiar chimioterapie, însă starea sa de sănătate s-a complicat. Astfel, de peste nouă luni, Denisa trăiește cu chirie în Italia.

„Trebuie să mă descurc cu cheltuielile şi tratamentele. Îmi e din ce în ce mai greu deoarece nu ştiu cât voi mai fi nevoită să rămân aici (n.r - Italia) şi în ce anume va consta următorul meu tratament. Un lucru este cert: vreau să lupt pentru viaţa mea! Ultimul an pentru mine a fost plin de încercări, greutăţi, lacrimi, uneori descurajare. Lupt pentru viaţa mea de atâţia ani încât speram ca transplantul să fie ultimul hop şi să am o viaţă normală, fericită, sa mă bucur de sănătate. Vestea că trebuie să o iau de la capăt mă face să spun uneori că viaţa e nedreaptă cu mine, dar mai ştiu şi că tot ce e rău la un moment dat se dispersează, iar Dumnezeu mereu găseşte o cale de a ne scoate din necazuri. Aceste probleme nu mă împiedică să fiu mai puţin optimistă sau să renunţ la luptă. Din contră, merg înainte cu îndârjire, speranţă, credinţă şi încredere că, într-un final şi cu răbdare, voi reuşi. Mereu există o rezolvare atâta timp cât suntem pe pământ şi putem lupta pentru visele noastre”, a mai spus ea.

Medicii care se ocupă de cazul tinerei caută în continuare variante pentru a o ajuta, întrucât tratamentele aplicate nu au avut niciun rezultat. Din acest motiv, ea se descurcă tot mai greu în Italia, unde numai chiria costă între 650 și 800 de euro.

„Ştiu ce înseamnă suferinţa şi izolarea atunci când eşti bolnav. De cele mai multe ori, o singura vorbă bună iţi poate schimba ziua. Dacă şi reuşeşti sa faci ceva, oricât de mic, pentru bolnav, bucuria lui este cu atât mai mare, ştiind şi simţind că nu e singur în furtună. Eu acum sunt departe de familia mea, prietenii mei, colegi. Tatăl meu lucrează, mama e singurul suport fizic într-o ţară străină şi în această luptă, iar gândurile voastre bune, o rugăciune pusă pentru mine şi suportul vostru mă pot ajuta să continui şi sa înving o dată pentru totdeauna această boală (…) Am ales Medicina de când mă ştiu, mereu mi-au plăcut ştiinţele corpului uman, mi-am dorit sa ştiu mai multe, iar pasiunea s-a transformat mai departe în scopul vieţii mele, acela de a devenii medic hematolog şi a ajuta la rândul meu oamenii aflaţi în suferinţă. Odată cu problemele mele, această dorinţă a devenit şi mai arzătoare, ştiind la rândul meu ce înseamnă suferinţa, spitalul şi greutăţile pe care le întâmpină un bolnav”, a mai spus ea.

Cei care doresc să o ajute pe Denisa Lazău pot dona bani în următoarele conturi:

BCR: RON:RO44RNCB0661110970320001 EURO:RO17RNCB0661110970320002 USD:RO87RNCB0661110970320003
Titular cont: LAZAU DENISA – TATIANA COD SWIFT: RNCB RO BU 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Denisa Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Adevarul

Un bărbat imobilizat la pat, îngrijit de mama de 72 de ani. Drama prin care trece familia
Un bărbat imobilizat la pat, îngrijit de mama de 72 de ani. Drama prin care trece familia
Toată comuna a sărit să-i ajute, după ce au rămas pe drumuri. Drama unei familii din Cluj
Toată comuna a sărit să-i ajute, după ce au rămas pe drumuri. Drama unei familii din Cluj
Bolnavii din România se sting până când statul le aprobă finanţarea operaţiilor în străinătate
Bolnavii din România se sting până când statul le aprobă finanţarea operaţiilor în străinătate
VIDEO PROTVPLUS.RO
spital
Împreună putem salva o viață. Cum puteți dona pentru primul spital de oncologie pediatrică
Cum a reușit un tânăr român care nu s-a angajat niciodată să creeze o afacere de succes
Serbări de Crăciun. Ce ar trebui să facă părinții pentru a nu pune presiune pe copii
Goana nebună după cumpărături. Cât costă un coș cu bunătăți tradiționale
Zece milioane de cozonaci, în casele românilor de sărbători. Preţul celui tradițional
14 copii de la o casă de tip familial din Alba au primit cadouri de Crăciun
sibiu, bucatari, turisti, slanina, jumari,
Reacția a doi turiști scoțieni când gustă din slănină și jumări în Sibiu
Motivul pentru care tinerii români se desprind greu de casa părintească. Argumentul lui Ionuț
Școli din Capitală, înfrumusețate de artiști stradali: ”Într-o prima fază oamenii au fost reticenți”
Vinul fiert, vedeta sărbătorilor de iarnă. Cele mai căutate reţete în preajma Crăciunului
Jocul de-a Moș Crăciun Secret i-a cucerit pe români. Bucuria pe care o puteţi aduce unui coleg
Un prahovean îl invită pe Papa Francisc în România. Problema pe care o are cu autoritățile