Drama unei studente la medicină, care de 11 ani se luptă cu leucemia: „Ştiu ce înseamnă suferinţa şi izolarea”

Ultimul update: Marti 17 Aprilie 2018 10:55
Data publicarii: Marti 17 Aprilie 2018 10:48
Categorie: Social
Denisa

Denisa Lăzău, o studentă la Facultatea de Medicină și Farmacie, în vârstă de 24 de ani, se luptă cu leucemia de aproape jumătate de viață.

De la vârsta de 13 ani, când a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică, tânăra a trecut prin numeroase suferințe. Acestea nu au împiedicat-o, însă, să își facă planuri de viitor. Astfel, Denisa a decis să studieze medicina, pentru că își dorește să ajute alți oameni, însă pentru a face acest lucru ea are nevoie de ajutor, scrie Adevărul.

În urmă cu trei ani, Denisa Lăzău a fost supusă unui transplant de măduvă, pe care l-a făcut de la un donator parțial compatibil – mama ei.

„Am fost nevoită să părăsesc România deoarece acel tip de transplant nu se realizează la noi în ţară. Fiind şi unicul copil, varianta donării de la un frate sau soră nu a fost posibilă. Lucrurile au evoluat bine, mi-am recăpătat sănătatea, transplantul a reuşit, însă, după doi ani boala s-a hotărât să se întoarcă atipic, de data aceasta. Leucemia fiind o boala a sângelui şi măduvei, a hotărât sa mă lovească sub alt mod: formaţiuni abdominale care în urma biopsiilor s-au dovedit a fi leucemie. Acele formaţiuni conţin celule leucemice”, a explicat tânăra.

Medicii au încercat diverse metode de tratament: imunoterapie, un tratament inovator și costisitor, și chiar chimioterapie, însă starea sa de sănătate s-a complicat. Astfel, de peste nouă luni, Denisa trăiește cu chirie în Italia.

Toată comuna a sărit să-i ajute, după ce au rămas pe drumuri. Drama unei familii din Cluj

„Trebuie să mă descurc cu cheltuielile şi tratamentele. Îmi e din ce în ce mai greu deoarece nu ştiu cât voi mai fi nevoită să rămân aici (n.r - Italia) şi în ce anume va consta următorul meu tratament. Un lucru este cert: vreau să lupt pentru viaţa mea! Ultimul an pentru mine a fost plin de încercări, greutăţi, lacrimi, uneori descurajare. Lupt pentru viaţa mea de atâţia ani încât speram ca transplantul să fie ultimul hop şi să am o viaţă normală, fericită, sa mă bucur de sănătate. Vestea că trebuie să o iau de la capăt mă face să spun uneori că viaţa e nedreaptă cu mine, dar mai ştiu şi că tot ce e rău la un moment dat se dispersează, iar Dumnezeu mereu găseşte o cale de a ne scoate din necazuri. Aceste probleme nu mă împiedică să fiu mai puţin optimistă sau să renunţ la luptă. Din contră, merg înainte cu îndârjire, speranţă, credinţă şi încredere că, într-un final şi cu răbdare, voi reuşi. Mereu există o rezolvare atâta timp cât suntem pe pământ şi putem lupta pentru visele noastre”, a mai spus ea.

Medicii care se ocupă de cazul tinerei caută în continuare variante pentru a o ajuta, întrucât tratamentele aplicate nu au avut niciun rezultat. Din acest motiv, ea se descurcă tot mai greu în Italia, unde numai chiria costă între 650 și 800 de euro.

„Ştiu ce înseamnă suferinţa şi izolarea atunci când eşti bolnav. De cele mai multe ori, o singura vorbă bună iţi poate schimba ziua. Dacă şi reuşeşti sa faci ceva, oricât de mic, pentru bolnav, bucuria lui este cu atât mai mare, ştiind şi simţind că nu e singur în furtună. Eu acum sunt departe de familia mea, prietenii mei, colegi. Tatăl meu lucrează, mama e singurul suport fizic într-o ţară străină şi în această luptă, iar gândurile voastre bune, o rugăciune pusă pentru mine şi suportul vostru mă pot ajuta să continui şi sa înving o dată pentru totdeauna această boală (…) Am ales Medicina de când mă ştiu, mereu mi-au plăcut ştiinţele corpului uman, mi-am dorit sa ştiu mai multe, iar pasiunea s-a transformat mai departe în scopul vieţii mele, acela de a devenii medic hematolog şi a ajuta la rândul meu oamenii aflaţi în suferinţă. Odată cu problemele mele, această dorinţă a devenit şi mai arzătoare, ştiind la rândul meu ce înseamnă suferinţa, spitalul şi greutăţile pe care le întâmpină un bolnav”, a mai spus ea.

Cei care doresc să o ajute pe Denisa Lazău pot dona bani în următoarele conturi:

BCR: RON:RO44RNCB0661110970320001 EURO:RO17RNCB0661110970320002 USD:RO87RNCB0661110970320003
Titular cont: LAZAU DENISA – TATIANA COD SWIFT: RNCB RO BU 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Denisa Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Adevarul

Un bărbat imobilizat la pat, îngrijit de mama de 72 de ani. Drama prin care trece familia

Un bărbat imobilizat la pat, îngrijit de mama de 72 de ani. Drama prin care trece familia

Toată comuna a sărit să-i ajute, după ce au rămas pe drumuri. Drama unei familii din Cluj

Toată comuna a sărit să-i ajute, după ce au rămas pe drumuri. Drama unei familii din Cluj

Bolnavii din România se sting până când statul le aprobă finanţarea operaţiilor în străinătate

Bolnavii din România se sting până când statul le aprobă finanţarea operaţiilor în străinătate

Concursul Internațional George Enescu

Concursul Internațional George Enescu aduce la București peste 400 de muzicieni. România are cea mai mare prezență

School of Motivation! Sfaturi pentru tinerii care vor sa îşi urmeze visul până la capăt

Ce văd turiştii când intră în România cu maşina: gropi, gunoaie şi ruine

Un băiețel de 10 ani, diagnosticat cu pareză cerebrală, are nevoie de ajutor urgent

Ignorat de aleși, fenomenul bullying ia amploare. Mii de copii sunt hărțuiți la școală

Pelerinaj la rezervaţia de bujori de stepă din Zău de Câmpie. Sunt unici în Europa

masina furata

Doi adolescenți au furat mâncarea și băutura care urmau să fie folosite la o pomană

Tânăra care s-a luptat ani de zile pentru a-și obține actul de identitate a plecat din țară

Un medic vorbește despre ”marea brambureală” din sistemul sanitar: ”Au ras tot ce se putea”

Câțiva protestatari au stat în cap în fața sediului Guvernului, pentru premierul Dăncilă

Federaţia Sindicală Hipocrat, semnal de alarmă privind Legea salarizării: ”Au luat de la unii ca să dea altora”

Primul anger room din România. Clienţii pot sparge obiecte pentru sume cuprinse între 50 și 150 lei