Un bărbat imobilizat la pat, îngrijit de mama de 72 de ani. Drama prin care trece familia


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 16 Aprilie 2018 08:27
Categorie: Stiri Sociale

Dramă într-o familie din Maramureș. Un bărbat de 47 de ani, imobilizat la pat, îngrijit doar de mama lui, are nevoie de ajutor.

A ajuns să cântărească aproximativ două sute de kilograme și femeia, în vârstă de 72 de ani, spune că își dorește pentru fiul ei doar un cărucior electric pentru că el să se poată deplasa singur.

Dacă doriți să îl ajutați pe Cornel, o puteți contacta pe mama lui, la telefon: 0740 524 910.

Dar medicii susțin că omul ar trebui monitorizat de specialiști și ajutat să își revină, însă bătrâna abia își permite să îi cumpere medicamente.

La 47 de ani, Cornel este țintit la pat şi dependent de mama lui. Coşmarul a început în urmă cu mai bine de un deceniu, când a suferit un accident vascular cerebral. Până acum doi ani putea să se mai mişte dar în ultima perioadă a luat mult în greutate şi din cauza altor probleme de sănătate.

Veronica Dolca, mama: „Are insuficienţă renală, de acolo s-a paralizat şi a făcut o infecţie mare. Nu mai poate merge deloc. Îl trag de pe un scaun pe celălalt.”
Reporter: „Câte kilograme are?”
Veronica Dolca: „Are în jur de 200. Trebe să tot fiu lângă el."

Bătrâna spune că reuşeşte tot mai greu să cumpere medicamentele de care are nevoie fiul său. Totuşi, cere semenilor un singur lucru.

Veronica Dolca, mama:Am vrut să-I fac rost de un cărucior electric, însă nu-s posibilităţi. Dacă cineva ar putea să mă ajute, măcar picioarele să se vindece un pic. Dacă cineva ne vede şi ne poate ajuta cu problema asta.”

Cristina Ştefănescu, medic spital Borşa: A venit pentru recuperare în urma unui AVC. Între timp, boala lui s-a complicat cu obezitate. A făcut mai mult chinetoterapie, însă sunt şi restul bolilor metabolice care trebuie monitorizate, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, boală vasculară, gută."

Femeia mai are şapte copii, toţi aşezaţi la casele lor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO