Toată comuna a sărit să-i ajute, după ce au rămas pe drumuri. Drama unei familii din Cluj

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Martie 2018 17:29
Categorie: Social

Poveste emoţionantă într-o comună de lângă Cluj, unde doi copii de 8 şi 11 ani împreună cu părinţii lor sunt adăpostiţi de vecini, după ce casa lor, proaspăt renovată, a luat foc.

Cei care vor să îi ajute pot să o facă donând bani în contul deschis pe numele Hărșan Aurelia la Banca Transilvania :

RO36BTRLRONCRT0286417602


Drama lor a impresionat comunitatea, care s-a mobilizat să le ofere o mână de ajutor. Oamenii au primit ceva materiale de construcţii, însă mai e nevoie de multe alte lucruri ca să se poată întoarce acasă.

În seara de 1 martie, când părinţii erau la muncă, o vecină a observat că din casa lor ieşea fum. Ştiind că ambii fraţi sunt singuri acasă, femeia a sunat de urgenţă la 112, după ajutor.

Părinte: "Când am venit aici, era plin de oameni care au sărit cu găleţile de apă. Acum trebuie să renovăm partea de sus şi de jos, ce e afectat. Doar lucrurile de jos le-am salvat, hainele groase. Şi doamna primar şi toţi ne-au ajutat, chiar nu ne-am aşteptat."

Primărița comunei se afla întâmplător în zonă. Nu a stat pe gânduri şi a scos copiii din casă, apoi împreună cu vecinii a salvat tot ce s-a putut: câteva haine şi pături. Focul a mistuit apoi totul. Izbucnise din cauza unor cabluri de electricitate care erau puse prea aproape de coşul de fum, au constatat pompierii.

Lucia Magdalena Suciu, primar comună Chinteni: "Văzând dezastrul care este acolo, am hotărât reconstrucţia imobilului. Au fost reprezentaţi ai comunei care s-au mobilizat şi am reuşit să intrăm în posesia unor materiale de construcţie, dar de aici până la a putea fi locuibil acest imobil este un drum lung.

Oamenii au nevoie de materiale, de la gresie şi faianţă, până la uşi, mobilier şi haine pentru familie. Vecinii îi cunosc pe cei doi părinţi ca fiind extrem de harnici şi le-au sărit imediat în ajutor.

Părinte: "Un băiat de aici sus, că dacă nu era dânsul şi ciobanul, toată casa ardea. La vecinul din spate stăm acum. Apăi au zis că nu e problemă. Până nu se termină casa, nu ne putem muta. Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să reuşim."

Primăria i-a ajutat cu unele materiale de construcţii, iar localnicii lucrează de zor, în mod gratuit.

Vecin: "Îi ajut pe vecini să demoleze, să aranjăm. Sunt foarte harnici, toată ziua sunt pe câmp cu oi, dar din păcate e foarte greu să întreţii o familie din agricultură."

Până e gata casa, familia doarme prin vecini. Din păcate, între timp a adunat datorii făcute cu recontructia locuinţei şi speră că, treptat, să le poată achita.

La 3 ani suferă de leucemie, iar tratamentul său nu se mai găsește în România. Orice ajutor contează pentru viața lui David
La 3 ani suferă de leucemie, iar tratamentul său nu se mai găsește în România. Orice ajutor contează pentru viața lui David
VIDEO PROTVPLUS.RO
proteste coruptie
Sondaj: câţi români sunt de acord cu amnistierea sau graţierea corupţilor
Spectacol fascinant pe un lac de acumulare din Alba. Zeci de lebede au poposit aici
Cele mai populare căutări ale românilor în Google în 2018. Ce apare la secțiunea ”Ce este?”
Povestea cutremurătoare a celor doi copii abandonați de mamă pe asfaltul ud, în fața spitalului din Alexandria
”Vă vedem!” Se împlinește un an de când oamenii din Sibiu ies zilnic în stradă
Momentul magic din an în care toţi copiii îi scriu lui Moş Crăciun. Scrisoarea unor fraţi sărmani din Piteşti
salariati
Legea care stabileşte că patronul decide când îşi iau concediu angajaţii. Ce riscă cei care o încalcă
Busu este bine și se pregătește să revină cu Vremea și Problema lui Busu
Donații pentru pacienții nevoiași, oferite de personalul medical dintr-un spital din Botoșani
Socializarea s-a mutat aproape exclusiv în mediul virtual. Efectele acestei dependențe
Sute de oameni au alergat în Târgu Mureș ca să strângă bani pentru copiii săraci
Marian Godină, poveste revoltătoare despre un taximetrist și o mamă fără bani de cursă: ”I-a luat laptele!”