Toată comuna a sărit să-i ajute, după ce au rămas pe drumuri. Drama unei familii din Cluj

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Martie 2018 17:29
Categorie: Social

Poveste emoţionantă într-o comună de lângă Cluj, unde doi copii de 8 şi 11 ani împreună cu părinţii lor sunt adăpostiţi de vecini, după ce casa lor, proaspăt renovată, a luat foc.

Cei care vor să îi ajute pot să o facă donând bani în contul deschis pe numele Hărșan Aurelia la Banca Transilvania :

RO36BTRLRONCRT0286417602


Drama lor a impresionat comunitatea, care s-a mobilizat să le ofere o mână de ajutor. Oamenii au primit ceva materiale de construcţii, însă mai e nevoie de multe alte lucruri ca să se poată întoarce acasă.

În seara de 1 martie, când părinţii erau la muncă, o vecină a observat că din casa lor ieşea fum. Ştiind că ambii fraţi sunt singuri acasă, femeia a sunat de urgenţă la 112, după ajutor.

Părinte: "Când am venit aici, era plin de oameni care au sărit cu găleţile de apă. Acum trebuie să renovăm partea de sus şi de jos, ce e afectat. Doar lucrurile de jos le-am salvat, hainele groase. Şi doamna primar şi toţi ne-au ajutat, chiar nu ne-am aşteptat."

Primărița comunei se afla întâmplător în zonă. Nu a stat pe gânduri şi a scos copiii din casă, apoi împreună cu vecinii a salvat tot ce s-a putut: câteva haine şi pături. Focul a mistuit apoi totul. Izbucnise din cauza unor cabluri de electricitate care erau puse prea aproape de coşul de fum, au constatat pompierii.

Lucia Magdalena Suciu, primar comună Chinteni: "Văzând dezastrul care este acolo, am hotărât reconstrucţia imobilului. Au fost reprezentaţi ai comunei care s-au mobilizat şi am reuşit să intrăm în posesia unor materiale de construcţie, dar de aici până la a putea fi locuibil acest imobil este un drum lung.

Oamenii au nevoie de materiale, de la gresie şi faianţă, până la uşi, mobilier şi haine pentru familie. Vecinii îi cunosc pe cei doi părinţi ca fiind extrem de harnici şi le-au sărit imediat în ajutor.

Părinte: "Un băiat de aici sus, că dacă nu era dânsul şi ciobanul, toată casa ardea. La vecinul din spate stăm acum. Apăi au zis că nu e problemă. Până nu se termină casa, nu ne putem muta. Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să reuşim."

Primăria i-a ajutat cu unele materiale de construcţii, iar localnicii lucrează de zor, în mod gratuit.

Vecin: "Îi ajut pe vecini să demoleze, să aranjăm. Sunt foarte harnici, toată ziua sunt pe câmp cu oi, dar din păcate e foarte greu să întreţii o familie din agricultură."

Până e gata casa, familia doarme prin vecini. Din păcate, între timp a adunat datorii făcute cu recontructia locuinţei şi speră că, treptat, să le poată achita.

La 3 ani suferă de leucemie, iar tratamentul său nu se mai găsește în România. Orice ajutor contează pentru viața lui David
La 3 ani suferă de leucemie, iar tratamentul său nu se mai găsește în România. Orice ajutor contează pentru viața lui David
VIDEO PROTVPLUS.RO
Sorina Pintea
Ministrul Sănătății explică de ce Dragnea se tratează la un spital privat. "Dă un semnal bun"
Cafenelele unde clienţii vin ca să îşi facă poze. "Pentru imagine, să vadă prietenii"
Încă un scandal cu câinele bătut într-un tramvai din București. Acuzații la adresa autorităților
Modernizări la singura secție de recuperare pentru copiii cu probleme
Sondaj: 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă țara este greșită
Blocurile vechi, reabilitate încet şi prost. "Curge apa în casă de câte ori plouă"
copil, Andrei
Escrocul care a strâns bani în numele unui copil bolnav s-a prezentat drept "Samariteanul"
Autorităţile vor să instruiască şi să perfecţioneze 4.000 de asistenţii maternali
Inspectoratul Şcolar Timiș nu are internet la simularea de Bac, din cauza primarului Robu
Acțiune umanitară la Oradea. Localnicii sunt invitați să doneze o pâine pentru nevoiași
Vara a venit la jumătatea lui martie. O domnişoară îi arată reporterului cum s-a bronzat
Conferinţă internaţională despre lumea de mâine, organizată de elevii unei școli din Cluj