Doi parinti din Iasi au cerut ordin de restrictie impotriva fiului lor, care ii teroriza. "Viata e mai linistita acum"

Ultima actualizare: 05-07-2017 07:21

Terorizati ani in sir de baiatul lor, doi soti din Iasi au cerut un ordin de protectie in instanta, ca sa scape de scandaluri.

Barbatul de 38 de ani a cazut in patima alcoolului si cu fiecare pahar, devenea tot mai agresiv, spun indurerati parintii. Acum, daca se apropie de ei, poate ajunge la puscarie.

Anul trecut, cei doi pensionari au cerut prima data ajutorul politiei, dupa ce fiul lor a devenit agresiv la bautura. L-au iertat, in speranta ca se va indrepta. Dar scandalurile nu au incetat, asa ca in urma cu o luna, parintii au cerut in instanta un ordin de protectie impotriva lui.

Tatal barbatului: "A inceput sa faca scandal, a dus lucruri din casa si i-am zis ca nu e frumos. Pana cand s-a ajuns si la imbranceli. Am fost si am scos un certificat medical si am fost la judecatorie si am obtinut ordin de protectie. Viata e mai linistita acum, sigur."

Cu ordinul de protectie, cei doi au reusit sa obtina si evacuarea lui din casa, dar si o garantie ca cel putin pentru 6 luni, barbatul nu are voie sa se apropie de ei la mai mult de 200 de metri.

Mama barbatului: "Noi am evitat foarte mult primele scandaluri pentru ca nu am vrut sa se ajunga aici. E singurul copil. Stiti cum, imi era asa, o lehamite de scandal si mai plecam de acasa si ramanea el singur. Alcoolul il transforma."

Cei doi soti sunt insa un caz fericit, pentru ca au avut curajul sa ceara in instanta un astfel de ordin impotriva agresorului. Multe victime ale violentei fizice sau emotionale nu stiu cum sa procedeze si indura in tacere scandalurile si bataile.

Georgiana Paun, avocat: "Cand vorbim de ordin de protectie, vorbim de o consecinta civila si daca se incalca acest ordin intram in sfera penalului/. De cele mai multe ori este vorba de situatia in care se consuma alcool si poate sa ajunga la o situatie mult mai grava."

Ca sa obtina un ordin de protectie, victimele violentei domestice trebuie sa completeze o cerere la Judecatorie si sa vina cu martori si probe. Sunt scutite de orice taxa, pot solicita si un avocat din oficiu si primesc hotararea instantei in maximum 72 de ore.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO