Doi din trei angajati care lucreaza la birou in Romania s-au ingrasat in ultimul an. Solutia gasita de unii angajatori
2 din 3 angajati din Romania care lucreaza la birou s-au ingrasat, in ultimul an cu cel putin 5 kg. Nu mai fac sport, mananca pe apucate si sunt prea stresati, arata un studiu realizat de o companie de recrutare on-line.
In plus cei mai multi inlocuiesc, la serviciu mancarea sanatoasa cu pizza si covrigi. Ca sa schimbe situatia, unele firme au infintat cantine si le ofera, angajatilor o masa calda la preturi subventionate.
Intr-o agentie de turism din Brasov, cand vine ora pranzului angajatii merg cu randul sa cumpere mancare. Aprovizionarea se face de obicei de la o patiserie din apropiere si fiecare mananca pe biroul lui, langa calculator.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ionut Ciocaltei: "Azi mancam pizza, cremsnit si trigon cu ciocolata. Daca mancam de la fast-food poate sa ajuga la 15 lei, la patiserie pana in 10 lei."
Cei care pot pleca in pauza de masa, mananca de cele mai multe ori la fast-food. Din meniu nu lipsesc aproape niciodata cartofii prajiti.
Pentru ca nu mananca sanatos in timpul programului, nu e de mirare ca 2 din 3 angajati romani s-au ingrasat in ultimul an si aproape jumatate cantaresc mai mult cu 5 kilograme. Din aceasta categorie a facut parte si Marc, pana a inceput sa faca sport.
Marc Vlad, angajat companie IT: "Ma ajuta psihic in primul rand, simt ca daca trec 2-3 zile fara sport nu mai dau acelasi randament, sunt stresat."
Potrivit unui sondaj realizat de o companie de recrutare online, angajatii care isi cumpara de mancare cat sunt la serviciu sunt foarte atenti la buget. O treime dintre ei aloca pentru un pranz mai putin de zece lei.
Ca sa ii ajute sa manance ieftin si sanatos, unele companii au infintat cantine si le subventioneaza pranzul salariatilor.
Bucatar: "Folosim numai legume proaspete, ardeiul dovlecelul, rosiile ceapa verde deja procesata."
La birou, multi angajati au tendinta sa manance in exces ca sa faca fata stresului si tensiunilor si din aceasta cauza iau in greutate, spun nutritionistii.