Deținuții fac apel la populație să stea în case: ”Cum rezistăm noi, aşa puteţi rezista şi voi”

Dată publicare: 09-04-2020 10:52
Dată actualizare: 09-04-2020 11:42


Detinut

"STAȚI ÎN CASĂ! Împreună putem reuși!" - este mesajul unei campanii care a fost lansată miercuri de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), pentru promovarea distanţării sociale.

Potrivit mesajului transmis pe Facebook de Ministerul Justiției, această campanie este realizată cu ajutorul deținuților și angajaților de la Penitenciarul Rahova, precum și al minorilor de la Centrul Educativ Buziaş.

"Într-un moment în care ducem o luptă comună, aceea a responsabilității, vă propunem mesajul celor care și-au pierdut libertatea. Nu îi blamați, nu acum! Ascultați-le mesajul! #STAȚIÎNCASĂ", transmite ANP, prin intermediul biroului de presă al Ministerului Justiţiei.

Astfel, în videoclipul acestei campanii apar deţinuţi care cer populației să stea acasă, la fel cum fac și ei, dar ... în celulele din închisoare.

Mesajele de responsabilizare civică ale deținuților:

-► "Aşa cum rezistăm noi, aşa puteţi rezista şi voi câteva zile sau săptămâni. Vă rugăm, nu zădărniciţi eforturile autorităţilor! Staţi acasă!”.

-► ”Ştiu că vă e greu, dar ce trăiţi dumneavoastră acum e valabil în toată lumea, fiţi puternici, staţi în casă şi totul va fi bine!”.

-► ”Noi nu putem fi alături de familiile noastre, nici nu putem primi vizite, ne auzim doar la telefon, deci nu ne e este uşor să nu ştim prea multe despre ei sau să-i ajutăm, dar am înţeles că aşa nu ne îmbolnăvim unii pe alţii. Fiți tari, mai e puțin și trece”.

În videoclip nu apar doar deținuți, ci și angajați ai Administrației Penitenciarelor.

„Noi trebuie să ne facem datoria. Datoria ta este să stai în casă, în felul acesta va fi bine şi pentru tine şi pentru noi” – spune și unul dintre ofițerii de penitenciar.

În Penitenciarul Rahova se află și fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, însă acesta... nu apare în videoclip. 

În replică, sindicaliștii din penitenciare spun că ANP ”a dat cu bâta-n balta comunicării”.

”Cum adică?! „Aşa cum rezistăm și noi aici, aşa puteţi rezista şi voi”?! Oare se compară?! Poate fi pus pe același plan ‘rezistentul’ infractor din pușcărie cu românul plătitor de impozite.” - spun sindicaliștii.

 

 

 

 

 

Sursa: C.M.


VIDEO PROTVPLUS.RO