De mai bine de 2 ani se lupta cu cancerul, iar acum au aparut si metastazele. Salvarea de care are nevoie un tata din Campina


Ultimul update: Joi 02 Februarie 2017 00:02
Data publicarii: Luni 30 Ianuarie 2017 13:35
Categorie: Stiri Sociale

Calvarul familiei Popa, din Campina, a inceput in 2014. Tatal, Gabriel, a fost diagnosticat cu cancer la colon, cu metastaze hepatice si pulmonare. Dupa patru operatii si multe sedinte de chimioterapie boala tot nu i-a dat pace.

Stefan, baietelul de 11 ani al lui Gabi si al Mihaelei, se roaga in fiecare seara pentru ca tatal sau sa se faca bine si sa se poata juca din nou cu el.

Gabriel Popa: "Copilul meu cauta sa preia rolul de cap al familiei. Un copil atat de bun..."

Pentru cei care il pot ajuta pe Gabi in tratarea bolii sale, afisam mai jos contul lui:

RO90INGB0000999906112813 deschis la ING Bank, titular cont POPA GABRIEL.

Iar pentru cei din strainatate care vor sa depuna, Codul SWIFT al bancii este INGBROBU.

In septembrie 2014 Gabriel a trecut prin prima operatie, la colon, dupa care au urmat lungi sedinte de chimioterapie. Apoi, in martie 2015, chiar de ziua lui, a trebuit sa fie operat si la ficat. Barbatul spera ca napasta lui s-a sfarsit, dar boala a recidivat si mai puternic si s-a extins inclusiv la plamani.

A reinceput tratamentul cu citostatice, iar medicii au fost nevoiti sa il supuna la alte doua operatii, la plamani, pentru a incerca sa stopeze avansarea rapida a bolii.

Nici aceste eforturi nu au dat rezultat, iar cancerul s-a extins si la nivelul oaselor. Dupa alte sedinte de chimioterapie si radioterapie fara rezultat, familia Popa a inceput sa trimita dosarul medical la mai multe clinici din strainatate. Asa au aflat de un spital privat din Germania, unde Gabriel ar mai avea o sansa datorita unui tratament revolutionar, bazat pe imunoterapie.

Gabriel Popa: "Sunt foarte, foarte slabit, extenuat, dar inca mai gasesc resurse pentru a lupta. Boala este intr-o progresie rapida, nu mai pot sa mai fac efort, nu mai pot sa ma misc prea mult, e foarte greu."

Din pacate, statul nu acopera aceste cheltuieli, iar orice incercare de a-l salva pe tatal lui Stefan se desfasoara contracronometru. Acest tratament costa 60.000 de euro, bani pe care familia nu ii are. Chiar daca colegii de clasa ai lui Stefan au organizat mai multe actiuni de strangere de fonduri, iar oameni inimosi i-au ajutat, Gabriel tot nu a reusit sa stranga intreaga suma. El ar trebui sa inceapa tratamentul in Germania in luna martie.

VIDEO PROTVPLUS.RO