De 1 Mai, Romania a fost "pe jar". La marginea oraselor si in poienite s-au ridicat fuioare de fum
Bine ca pompierii n-au fost astazi liberi. Pacat insa ca au cisterne, si nu avioane, pentru ca, vazuta de sus, frumoasa noastra Romanie a fost pusa la jar.
La marginea oraselor, dar si din poienite, s-au ridicat fuioare uriase de fum, de la carnea fripta. Omul gospodar si-a incuiat apartamentul de bloc si s-a mutat fericit in aer liber. Vorba cantecului lansat de Pro Fm: ''Vreau verdeata-n peisaj, si maneau-n portbagaj.''
Cand era dogoarea mai mare, ghicitor in stele sa fi fost si tot nu-ti dadeai seama cine e mai afumat - micul de pe gratar ori cel care il perpelea. Langa acesti cheflii putin a lipsit sa nu ia foc si difuzoarele.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Domnisoarele la fel de harnice ca ei au trebaluit atat cat sa nu-si strice manichiura. Au facut niste salata care taie greata dupa un vagon de fleici si mici. Dar chiar si asa, nu putini sunt cei care ii invidiaza. Cu un carnat in mana si o halba in care si-a tunat vin, un barbat era in cautarea sufletului pereche. A uitat ca de 1 mai a mancat cu usturoi. La concurenta cu el, un tanar. Ca sa impresioneze, el a facut o demonstratie de dans langa gratar.
Lumea a fugit si de zapuseala din Timisoara. Iar la Cluj, aveai impresia ca padurea de la Faget este in flacari. De cerul plin de nori de ploaie nu s-a speriat nimeni.
La Iasi in parcul Cicir, patru japoneze marunte care incercau sa isi aprinda gratarul au fost un soi de curiozitate a locului. Spre deosebire de ceilalti ele au fript doar legume. "Pacatul lor", ar spune romanul nostru. Dar poate ca asiaticele n-au aflat pana acum istoria mititeilor, aparuti dintr-o intamplare in 1902 la restaurantul La Iordache din Bucuresti.
Legenda spune ca, intr-una din seri, musteriii infometati au dat gata toti carnatii. Si cum mate pentru altii nu mai erau prin bucatarie, patronului i-a venit ideea sa friga la gratar carnea tocata, fara niciun invelis. A pus in ea piper, cimbru, chimen si bicarbonat, iar din acel moment a devenit celebru.
Este inutil sa adaugam ca mititeii sunt un simbol romanesc. Numai anul trecut, am infulecat 22.000 de tone pentru care am platit cu totii peste 50 de milioane de euro.
Exista riscul ca reteta de mici sa fie schimbata, adica sa nu mai contina carbonat de sodiu, dar si un conservant special. Adica elementele esentiale in prepararea micilor. Si asta potrivit unui regulament european care se aplica si la noi din 1 iunie si care va interzice folosirea acestor aditivi in carnea tocata. Premierul Victor Ponta sare in apararea micului romanesc si sustine ca acestia nu vor disparea de pe piata, iar Bruxellesul va face o derogare pentru reteta noastra traditionala.
Una peste alta, nimeni nu a facut derogare de la bunul simt, dar si de la legea care interzice picnicul in zonele neamenajate. De 1 mai, comisarii Garzii de Mediu si politistii comunitari au desfasurat operatiunea "Gratarul". S-a mers pe vorba buna si mai putin pe amenzi.
Sursa: Pro TV
Etichete: vacanta, litoral, gratar, picnic, bere, mici, 1 mai, iarba verde, mititei,
Dată publicare:
01-05-2013 18:40