DARUIESTE VIATA: Bianca si Rares se lupta cu leucemia, insa pot fi salvati cu un gest care nu costa nimic

Ultima actualizare: 28-12-2014 06:47

Intr-unul dintre cele mai mari spitale din Romania, in care sunt tratati jumatate dintre cei care se imbolnavesc de leucemie, copiii risca sa se imbolnaveasca si mai rau, pentru ca saloanele in care sunt tratati nu sunt sterile.

"Asociatia Daruieste Viata" vrea sa le transforme inclusiv in adevarate locuri de joaca, pentru ca cei mici sa mai uite de suferinta. Oamenii de afaceri ii pot ajuta pe voluntari, directionand pana la sfarsitul acestei luni 20% din impozitul pe profit catre aceasta cauza.

Imaginati-va ca, intr-o zi, toata agitatia, toata goana, toata viata de pana atunci se opreste intr-o secunda in fata unui diagnostic crunt: cancer.

Bianca are un an si 8 luni, iar Rares trei ani. Amandoi sufera de leucemie.

Andreea Rusu, mama Biancai: "Eu am invatat sa ma bucur de copilul meu in fiecare zi si sa facem sa fie cat mai minunata perioada pe care o s-o avem impreuna."

Adelina Ioana, mama lui Rares: "Copiii sunt viitorul si sufera si ei. Ei sufera cel mai mult, noi nu traim 1% din ce traiesc ei."

Sase copii cu mamele lor impart cei 20 de metri ai salonului care, la modul ideal, ar trebui sa fie un mediu steril.

Adelina Ioana, mama lui Rares: "Nu am fi nevoiti sa iesim in frig, baile nu sunt calde, sunt bai care sunt folosite si de copii, si de oameni mari si asta spune tot."

AFLA CUM POTI DIRECTIONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT SUNAND LA 0729.999.777. De asemenea, puteti descarca formularul de donatie pe siteul www.bursadefericire.ro

Baia este comuna pentru toti copiii din sectie. Mobilierul este vechi si tot mediul in care ei traiesc uneori si 8-10 luni, cat dureaza tratamentul, e complet neprietenos.

Lumea vazuta prin ochii copiilor bolnavi de cancer e intotdeauna plina de culori, iar oamenii de afaceri pot schimba aceste sectii terne in adevarate locuri de joaca. E nevoie sa directioneze 20% din impozitul pe profit, fara sa-i coste nimic, catre "Asociatia Daruieste Viata", pana la sfarsitul lunii decembrie.

500.000 de euro le-ar trebui voluntarilor "Asociatiei Daruieste Viata" pentru a transforma acesta sectie intr-un loc de poveste, asa cum sunt aceste spitale in straintate.

Acesti copii ne dau o lectie in fiecare zi. Si pentru marele lor merit de a-si duce boala cu atata forta, noi, suntem obligati sa nu inchidem ochii. Iar daca statul nu se implica suficient in salvarea lor o pot face oamenii de afaceri care in prag de sarbatori pot investi 20% din impozitul pe profit in vietile acestor copii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO