Dar din dar se face Rai. Lectia de viata de la marginea orasului Targoviste, unde o familie sarmana ajuta alti nevoiasi

Ultima actualizare: 06-05-2016 06:37

Impresionanta lectie de viata intr-un cartier saracacios de la marginea orasului Targoviste. O familie sarmana a devenit sprijinul de nadejde al altor oameni greu incercati.
 

Cei doi soti si copiii lor au avut noroc cu un elvetian, casatorit cu o romanca: generos, i-a ajutat sa-si ridice o casuta modesta, dar curata. Tot ce le-a ramas l-au dat altor 4 familii care, la randul lor si-au ridicat adaposturi. Incurajati de aceasta reusita, oamenii au infiintat o asociatie si vor sa-si dedice intreaga viata actiunilor umanitare.

Nicoleta si Marcel au doi copii, de 9 si 13 ani. Pana anul trecut au locuit intr-o mizerie crunta.

Nicoleta Ionita: "Traiam toti 4 intr-o singura camera, nu aveam conditii, copiii mei isi faceau temele pe jos, sau pe masa din bucatarie cand nu gateam."

Soarta li s-a schimbat radical dupa ce un elvetian le-a aflat povestea si i-a ajutat cu materiale de contructie si mobila. Ar fi putut sa-si ridice o casa moderna si spatioasa, dar au preferat una modesta, cu numai doua camere si o baie. Ce le-a ramas, au donat la randul lor unei familii careia ii arsese casa. Apoi, fiecare a dat mai departe altuia mai sarac.

Nicoleta Ionita: Sa faca si ei acelasi lucru pe care l-am facut. Noi deja suntem la a patra familie.
Reporter: Cum se numeste asociatia dvs?
Nicoleta Ionita: Give and help, daruieste si ajuta. Asta avem de gand sa facem.

Orfan de mic, sotul Nicoletei n-a mers niciodata la scoala. Acum, cea mai mare bucurie e sa-si vada copiii invatand, in camera curata pe care tocmai au terminat-o. Fiul cel mare e olimpic la geografie si vrea sa devina cineva in viata.

Marcel Barbu: "Il am pe cel mare olimpic, ce munceam investeam in scoala, ca sa poata sa faca ceva, sa ajunga un om. Eu sunt analfabet, nu mi-e rusine sa o spun."

O viata extrem de grea duce si Mihaela, o femeie care la 30 de ani creste cu greu 4 copii. De curand a cunoscut-o pe Nicoleta care, fara sa stea pe ganduri, a ajutat-o sa-si ridice un adapost decent.

Mihaela Ion: "A venit si ne-a intins o mana de ajutor si ne-a ridicat cativa pereti, ne-a zis buna ziua, ce facem si cum suntem. A fost ca un inger pazitor si este pentru noi."

Nicoleta si Marcel spera sa ajute cat mai multi nevoiasi. Oricine are un surplus, cat de mic, este binevenit.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO