Cum ii puteti ajuta pe copiii care sufera de boli incurabile. O zi de tratament costa 80 de euro in cazul lor

Ultima actualizare: 02-06-2016 07:01
Hospice

 Fundația HOSPICE Casa Sperantei organizeaza pe 3 iunie, la Bucuresti, un carnaval caritabil, pentru a strange fonduri destinate copiilor cu boli incurabile.

Un bilet la HOSPICE Carnival costa doar 40 de euro. Putin pentru o seara de distractie, mult pentru micutii greu incercati de soarta. Costul a doua bilete reprezinta suma necesara pentru ca un copil grav bolnav sa poata fi internat, timp de o zi, intr-una din sectiile de pediatrie ale HOSPICE din Bucuresti sau Brasov, unde beneficiaza de servicii complexe de ingrijire paliativa.

Editia din acest an a HOSPICE Carnival va avea loc vineri, 3 iunie, ora 19.30, la Gradina Floreasca, situata pe Bd. Mircea Eliade nr. 16. Afla cum poti participa de pe site-ul evenimentului: http://carnival.hospice.ro/.

„Evenimentul cuprinde o receptie de bun venit, cina bufet, open bar, un concert live si multe surprize. Gianina Corondan, Jojo, Ana Morodan si Marius Vintila se numara printre vedetele care ne vor sustine si in acest an. Toti banii pe care ii vom strange din participarea la aceasta petrecere caritabila vor fi folositi pentru ingrijirea paliativa gratuita oferita copiilor cu boli incurabile. Doua bilete la carnavalul din 3 iunie asigura unui copil o zi de internare intr-una din sectiile de pediatrie ale HOSPICE”, declara Laszlo Bodor, director de Fundraising si Comunicare in cadrul HOSPICE Casa Sperantei.

Atmosfera de la eveniment va fi intretinuta de Trupa Lipscani, formata din sase muzicieni talentati. Ei vor canta piese proprii si cover-uri diverse, interpretate intr-un stil de exceptie. Un moment inedit al carnavalului va fi asigurat de artistul Eduard Alexe, un cunoscut suflator de flacari, care ne-a fost alaturi si la editia de anul trecut.

Peste 150.000 de persoane au nevoie de ingrijire paliativa

In Romania sunt peste 150.000 de persoane care sufera de boli incurabile. Ei au nevoie de ingrijire medicala paliativa si de consiliere psihologica, pentru ca suferinta sa le fie mai usor de suportat. insa doar 7% dintre ei primesc ajutorul de care au nevoie.

In 24 de ani de activitate, HOSPICE Casa Sperantei a oferit ingrijire gratuita pentru peste 20.000 de copii si adulti cu boli incurabile. in urma cu o saptamana, HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat o sectie de pediatrie cu servicii integrate, in cadrul Centrului de ingrijire paliativa din Bucuresti. Sectia are o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultatii, o sala de stimulare multisenzoriala, un cabinet de explorari functionale, o sala de kinetoterapie si scoala HOSPICE, unde activitatile educationale sunt concepute individualizat, pentru nevoile fiecarui pacient in parte. In prezent, HOSPICE Casa Sperantei ingrijeste in Bucuresti 220 de copii care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata.

Numarul pacientilor va creste cu 50% in urmatorii doi ani, cand noua sectie de pediatrie va functiona la capacitate maxima.

Si tu poti ajuta! Cumpara bilete online: http://carnival.hospice.ro 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO