Cum au reactionat copiii de azi la jocurile generatiei "cu cheia de gat". "Tara, tara, vrem ostasi" e hit si in 2015


Ultimul update: Joi 04 Iunie 2015 07:06
Data publicarii: Luni 01 Iunie 2015 18:32
Categorie: Stiri Sociale

De 1 iunie, adultii si copiii s-au bucurat impreuna de jocurile de altadata. Cei mici, nascuti in era internetului, au lasat acasa tabletele si au aflat de la parinti cum se jucau ei pe vremea cand nu aveau calculatoare iar televizorul era cu portia.

Cu totii au strigat "tara, tara, vrem ostasi", si-au prins mainile la matele incurcate si au sarit elasticul. Pentru copiii prezenti la Gradina Botanica din Bucuresti, jocurile pe care parintii lor le jucau in copilarie au fost o revelatie.

„Ce mult imi place jocul asta! Foarte mult imi place!”, spune un copil. Dar si cei mari au simtit din nou gustul dulce al copilariei si inima le-a tresarit de bucurie atunci cand si copiii lor au inteles farmecul jocului.

Daca la „Tara, tara vrem ostasi!”, explicatiile au fost simple, la matele incurcate, ...s-au complicat. In alta tabara, la elastic, a fost vorba mai degraba de tehnica decat de perspicacitate... Ca si la celelalte jocuri, la sotron, mamele au fost cele care le-au transmis copiilor regulile de baza.

Un copil recunoaste totusi ca ii place mai mult sa se joace pe tableta, „pentru ca sunt mai multe jocuri”. Insa altii, incantati, le-au spus parintilor ca ar vrea sa mai repete experienta. Pentru toti cei care vor sa intre in jocurile de altadata, Gradina Botanica va fi deschisa pana la ora 22.

VIDEO PROTVPLUS.RO