Cum arata Craciunul romanilor care au ales muntele ca destinatie de vacanta. Nu lipsesc piftia, carnatii sau soriciul
In amintirea zapezilor de alta data, romanii cu drag de duca au asediat asezarile de munte, de unde nu lipsesc piftia, carnatii, soriciul si tuica. Asa ca, trei zile si trei nopti de acum incolo, sa fie Craciun!
Gazdele i-au asteptat cu godacii intinsi pe paie, la parlit, cu vin fiert si lautari plini de viata.
Adunati la Predeal, in jurul focului de tabara, turistii au jupuit de sorici, in doar cateva clipe, un porc de peste 150 de kilograme.
In scurt timp, vinul si turica fiarta, dar si acordurile de vioara ale lautarilor au facut ca oamenii sa lase farfuriile si sa se prinda in hora.
Cei care au venit la Poiana Marului, langa Brasov, au avut parte si de putina zapada: o puteau zari insa de departe, pe crestele muntilor, iar privelistea a fost cel mai frumos cadou al zilei. Lautarii nu i-au lasat insa sa admire peisajul prea mult. Un chefliu le explica sfatos colegilor cum se petrece la romani.
Cand porcul a fost gata parlit, in jurul mesei s-a declansat un adevarat razboi. Trofeul era chiar urechea.
In alte case s-a gatit la ceaunul din curte sub razele blande si prietenoase.
La asfintit, familiile s-au adunat in jurul mesei pentru a ciocni un pahar si a-si ura sanatate.