Craciunul printre straini nu are acelasi farmec. Romanii care lucreaza "afara" s-au intors sa-si petreaca sarbatorile in tara

Ultima actualizare: 28-12-2014 06:47

Romanii care lucreaza in strainatate s-au intors zilele acestea acasa. Cu un dor nesfarsit de familie si traditii, merg la biserica, primesc colindatori si se aseaza la masa plina de bunatati autohtone.

Apoi, incearca sa se si odihneasca si se refugiaza la munte.

Sotii Jurca locuiesc la Londra de 6 ani si anul acesta au tinut neaparat sa petreaca sarbatorile in Muntii Apuseni, la Marisel, alaturi de fiul lor pe care il vad rar. Se intorc de fiecare data acasa, pentru ca printre straini Craciunul nu are acelasi farmec.

Daniela Jurca: "Vin aici ca ma pot bucura de mancare traditionala. Ne-am plimbat cu trasura trasa de cai si ne bucuram alaturi de familie."

Gabriel Jurca: "In niciun caz nu se compara sarbatorile petrecute aici cu cele in Anglia. Ma bucur ca, fiind gurmand, abia astept sa gust mancarea traditionala."

Cei doi nu s-au putut abtine sa nu intre in jocul junilor veniti la colindat. Mai mult de atat, nu au ratat nici slujba de Craciun de la biserica si nici duelul traditional dintre tinerii satului

La masa de Craciun s-au asezat si sotii Carstea impreuna cu fetita lor in varsta de 7 luni. Incearca sa se bucure de linistea sarbatorilor la munte.

Cristina Carstea Manole: "E pentru a doua oara cand vine. Se simte extraordinar. Se bucura de masa gata pregatita. Avem un Craciun linistit asa cum ne-am dorit."

Anul acesta, pensiunile din Apuseni amenajate in stil traditional au fost avut cel mai mare succes.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO