Copilul erou care s-a aruncat în flăcări să-și salveze bunicii, care au sfârșit arși de vii. Adrian a impresionat toată țara

Dată publicare: 20-07-2021 16:45
Dată actualizare: 20-07-2021 22:47


Are doar 13 ani, însă ne dă tuturor un exemplu de curaj. Este vorba despre un băiat din Harghita, care a devenit eroul comunităţii sale după ce s-a aruncat în flăcări ca să-şi salveze bunicii dintr-un incendiu.

Nu a reuşit, din păcate, şi s-a ales cu arsuri grave. Impresionaţi de drama lui, sute de oameni i-au transmis mesaje de încurajare, iar acum sunt alături de el .

Adrian locuia cu bunicii lui într-un cătun din Harghita. A fost crescut de ei de când era mic şi îi iubea mai mult decât orice pe lume. Luni, oamenii, care îşi pierduseră locul de muncă, au primit ajutorul de şomaj şi primul lucru pe care l-au făcut a fost să cumpere o butelie.

Bunicul, un bărbat de 60 de ani, s-a apucat să o instaleze şi a verificat dacă răsuflă cu o brichetă. În acel moment, în casă s-a produs o explozie puternică, iar bucătăria a fost cuprinsă de un incendiu.

Soţia a intrat după el să îl salveze, dar flăcările au înconjurat-o şi pe ea.

Băiatul se afla în curte, alături de mama şi surorile lui. N-a stat nici o clipă pe gânduri. Ajutat de vecini, a sărit să arunce cu apă peste vâlvătaie, fără să ia în seamă pericolul.

„El a încercat să ajute cât a putut, săracul, a spart geamurile să poată să iasă bunciul şi bunica, țipa tare, "moşule, ieşi afară, moşule!" dar nu s-a mai putut. Are un curaj în el foarte mare şi ţinea mult la bunici că l-au crescut de mic”, a povestit unchiul băiatului.

Copilul de 13 ani a avut un curaj atât de mare încât, deşi ars pe faţă şi pe mâinI, le-a spus medicilor şi pompierilor să se ocupe de buncii săi, în speranţa că aceştia mai pot fi salvaţi. Apoi a mers lângă o fântână şi, muşcându-şi buzele, a încercat să-şi domolească durearea stropindu-se cu apă. Îşi văzuse bunica lângă uşă, printre flăcări.

Acum, Adrian este în spital cu arsuri pe 10 la sută din suprafaţa corpului, pe faţă şi pe braţe. Pentru cei care i-au aflat povestea este un erou. Sute de oameni sunt alături de el şi i-au trimis mesaje de încurajare.

Autorităţile locale au anunţat că vor ajuta cu bani familia lovită de necaz.

 

Tags: incendiu, butelie,


VIDEO PROTVPLUS.RO