Concursul ceaunelor în Reghin a strâns laolaltă pofticioșii. „Am fost la fiecare stand. Mâncăruri delicioase”
Bucătari și bucătărese deopotrivă, care mai de care mai iscusiți, s-au întrecut sâmbătă la concursul ceaunelor, în Reghin, județul Mureș.
În tuciuri au sfârâit mâncăruri delicioase, făcute după rețete tradiționale, spre încântarea oaspeților, care s-au răsfățat și au gustat din toate preparatele.
Singura regulă a competiției a fost ca mâncarea să fie gătită în aer liber, în ceaun. Așa că participanții și-au dat frâu liber imaginației. Carnea de vită, de miel ori de porc, dar și fasolea sau cartofii au fost vedete în tuciurile încinse.
Bucătar: „Un kilogram jumate de scăriță afumată și coaste afumate, multă ceapă, ardei capia, cu gogoșari, călită.”
„Tocăniță de miel și una gulaș de porc. Ne gândim să facem și o mămăligă” spune alt maestru culinar.
Într-un alt colț, patru gospodine și-au unit forțele ca să prepare cel mai bun gulaș - cu multă carne și fasole.
Bucătăreasă: „E rețetă proprie, luată câte un pic, așa de la fiecare bucătăreasă, că suntem patru. Poate iese rețetă mai bună dacă am combinat mai multe tipuri.”
Au fost și echipe care au adăugat un strop de originalitate: „Gulaș hibrid. Avem de toate - fasole, legume, costiță afumată, ciolan afumat. E inventată.”
Și cum ispita a fost mare, printre ceaune au roit pofticioșii.
„Extraordinar. Gulaș de vițel și avem și salată de varză” spune unul dintre aceștia.
„Minunat, foarte bun. Am fost la fiecare stand. Mâncăruri delicioase” este de părere altcineva.
Așadar, câștigători au fost, de fapt, cei care s-au răsfățat cu bunătățile pregătite.