Cluburile private, o noua moda printre copiii din Romania. Cat e taxa pentru ca micutii sa invete canto, dans sau pictura

Dată publicare: 23-03-2014 20:16
Dată actualizare: 26-03-2014 06:57


O afacere relativ noua prinde contur in Romania. Aduce profituri tot mai mari investitorilor si ii ajuta pe copii sa invete lucruri noi si educative.

Acum sunt la moda cluburile private, care au luat locul vechilor cercuri ale pionierilor. Cei mici merg la cursuri de canto, dans ori pictura.

Dupa scoala, Iris petrece ore bune la Oraselul Cunoasterii din Bucuresti. Invata distrandu-se. Lectia de azi este despre tsunami. "E un val urias care se formeaza in urma unui cutremur si e foarte periculos", povesteste ea. Intrarea costa 32 de lei pentru un copil. Parintele care il insoteste plateste 18.

La scoala Music for all, Andrei isi perfectioneaza talentul. A facut 8 ani pian iar acum invata sa cante la acordeon. "Am vazut ca se canta foarte mult tango la acordeon si eu sunt un impatimit al tangoului si vreau sa invat", spune Andrei.

Intr-o alta sala Alexandru descopera marimba. La 8 ani stie ce vrea si e convins ca va ajunge pe marile scene ale lumii. "Imi imaginez ca acum cant al pian fara maini, doar cu betele", ne-a spus el.

Sedinta costa 50 de lei. Se adauga abonamentul lunar de 100 de lei, in care intra si folosirea instrumentelor necesare. Alti pusti studiaza pictura la clubul Made by You. Aici nu exista taxa. Se plateste doar obiectul pe care copilul doreste sa-l picteze, iar preturile ajung de la cativa lei pana la 200.

In alt colt al tarii, la Targu Mures, pentru 80 de lei pe saptamana copiii iau lectii de balet. "Miscarea ii incarca pozitiv, mai ales ca vad rezultatele devin optimisti, seara dorm mai bine", explica Lia Kemendi, instructor.

"Indiferent daca fac muzica, dans, pictura sau un sport activitatile extrascolare ii ajuta pe elevi sa fie disciplinati si sa se dezvolte armonios. Dar, atunci cand alegeti domeniul trebuie sa tineti cont si de dorintele copilului. Este foarte important sa vina cu placere la club si sa nu privesca activitatea pe care o desfasoara aici ca pe o corvoada" a relatat Liliana Curea, corespondent ProTv.

Tags: cluburi, elevi,


VIDEO PROTVPLUS.RO