Clubul Temerarilor, lectia de omenie oferita de cativa tineri din Iasi care au suferit de cancer


Ultimul update: Miercuri 06 Noiembrie 2013 07:05
Data publicarii: Duminica 03 Noiembrie 2013 19:49
Categorie: Stiri Sociale

Primim acum o adevarata lectie de omenie. De 3 ani, cativa tineri din Iasi care au suferit de cancer in copilarie renunta la o particica din timpul lor si le-o dedica micilor pacienti care lupta acum cu aceasta boala necrutatoare.

Unii dintre acesti suferinzi nu au mai parasit, de luni de zile, sau chiar de ani, decorul trist al spitalului. Generosi, tinerii le asculta framantarile, si suplinesc nevoia lor uriasa, de prietenie. Iar din fondurile stranse cu ambitie, le-au construit, o camera de joaca.

 

Tinerii care-i ajuta cu atata drag pe copii fac parte din Clubul Temerarilor vin aproape zi de zi la sectia de oncologie de la spitalul Sfanta Maria din Iasi si ne dau o adevarata lectie de supravietuire, curaj si implicare. Le propun copiilor jocuri sau planse menite sa ii ajute sa se familiarizeze cu echipamentul medical si sa inteleaga clar etapele tratamentului.

Ana avea doar 10 ani cand s-a imbolnavit. Isi aminteste si acum de lunile chinuitoare petrecute in spital si de anul in care a fost nevoita sa lipseasca de la scoala pentru a urma tratamentul salvator. Acum are 19 ani si este eleva in clasa a XI-a la un liceu din Iasi. Deseori, de la scoala vine direct la spital.

"Am facut tratament si lucrul asta m-a determinat sa lucrez acum cu copiii. Incerc sa le impartasesc din experiente mea anterioara si sa le dovedesc ca se poate", spune Ana Amarintei, membra a Clubului Temerarilor.

Florin are 20 de ani si este student in anul 2 la Filozofie si Stiinte Politice. A fost diagnosticat cu leucemie cand avea 10 ani, iar acum, vindecat, revine in spital cu zambetul pe buze, pentru a-i binedispune putin pe cei mici.

"Cel mai important este optimismul copiilor si felul lor de a gandi pozitiv. De asta am ales sa ma inscriu in aceasta directie, sa vin la copii si sa-i fac sa gandeasca cum gandeam si eu pe atunci.", spune Florin Barnea, membru al Clubului Temerarilor.

Cei mici au o multime de intrebari incuietoare despre boala lor necrutatoare. Iar de multe ori, parintii, coplesiti de suferinta lor, nu gasesc puterea sa le raspunda. Aici intervin tinerii generosi.

"Cand auzea ca o sa mearga la camera de joaca, accepta totul si branulele, la inceput a fost mai greu cu ele. Ne-au ajutat foarte mult, nu mai era nervos, stresat si avea mereu activitati.", spune mama unui copil bolnav.

Pana acum, in clubul temerarilor sunt 20 de tineri, iar copiii care se bucura de ajutorul lor spun ca abia asteapta sa se inscrie si ei, candva, in acest club.

Primul centru pentru miile de bolnavi de cancer in faza terminala din Capitala va fi deschis in vara
Macinat de o boala incurabila,un vanator din Bihor si-a luat viata.S-a impuscat cu arma de vanatoare
VIDEO PROTVPLUS.RO