Clienții unei plantații de mure din Bacău își culeg singuri fructele: "Calitatea este alta"
Vă invităm acum pe plantaţia de mure a unui bărbat din Bacău, unde clienţii sunt lăsaţi să-şi aleagă singuri produsele. Plătesc doar fructele pe care le iau cu ei, iar ce mânâncă în timp ce adună marfa este din partea casei.
Şi puţini sunt cei care rezistă tentaţiei - gustul dulce acrişor şi aroma puternică sunt greu de ignorat.
"Fructul trebuie să fie negru complet. Dacă nu se desprinde uşor de pe rug mai trebuie lăsat măcar o zi. Dacă se desprinde uşor este perfect pentru consum."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aceste sfaturi sunt oferite gratuit de un gospodar care se mândreşte cu o plantaţie de mure ce se întinde pe jumătate de hectar, la zece kilometri de Bacău. Lecţiile vin la pachet cu fructe cu o aromă intensă.
Clienţii care îi bat la poartă sunt poftiţi să îşi culeagă singuri marfă: "Mai bine la răcoare aici culegem gratis gustăm foarte bune şi gustoase. Luăm şi acasă."
"Este cu siguranţă ceva nou. Nu se compară cu nimic ceea ce culegem cu mâinile proprii. Calitatea este cu totul şi cu totul alta."
Aşa că nu este de mirare că dulceaţă iese mult mai aromată, spun cumpărătorii.
"Se duc prin supermarket şi cumpără din import dar nu ştiu ce pierd ce bunătate pierd şi au multă dulceaţă şi savoare."
"Am fost şi anul trecut şi de asta am şi revenit pentru că e o plăcere să culegem, mai ales că sunt atât de mari şi frumoase şi gustoase."
Secretul este simplu - omul mărturiseşte că nu a folosit tratamente chimice.
Cristian Totolea, cultivator: "Ideea mi-a venit acum 3 ani. Ideea porţilor deschise am copiat-o de afară, unde am văzut că îţi poţi culege singur fructele şi îţi alegi singur calitatea lor."
Se plăteşte doar cantitatea de fructe cu care ajungeţi la cantar. Un kilogram de mure costă şapte lei. Tot ce puteţi mânca în timp ce culegeţi este cadou din partea cultivatorului.
Porţile plantaţiei sunt deschise în fiecare weekend până la sfârşitul acestei luni.