Distractie pentru oameni, chin pentru animale. Doi elefanti, obligati sa se plimbe 5 km prin Cluj

Ultima actualizare: 10-10-2012 00:06

Doi elefanti au facut senzatie in Cluj, cand s-au plimbat pe strazile orasului.

Dar ceea ce a insemnat un motiv de bucurie pentru cei 2.000 de curiosii adunati sa-i vada, s-a tradus printr-un mare stres si o oboseala chinuitoare pentru bietele animale, tarate printre masini, claxoane si blituri.

La nivelul Uniunii Europene, 14 tari  au decis sa interzica sau sa restrictioneze utilizarea animalelor salbatice la circ sau in alte manifestatii de acest gen, dupa ce au existat cazuri in care elefantii stresati au atacat trecatorii. Romania nu se numara printre ele.

Mendra si Randi, cei doi elefanti in varsta de 42 de ani, au invatat de-a lungul carierei lor la circ sa fie supusi si ascultatori. Duminica, au fost plimbati 5 kilometri intr-un cartier din Cluj, printre masini si oameni dornici sa puna mana pe ei, fara sa se gandeasca la riscuri. O singura miscare gresita poate speria animalele si le poate face sa reactioneze agresiv.

Cei de la Protectia Animalelor sustin ca o astfel de parada solicita enorm bietele animale, care sunt supuse unui stres continuu. De altfel, in timpul defilarii din ochii unui elefant chiar curg lacrimi.

Chiar si catorva spectatori, parada le-a lasat un gust amar, dar atata timp cat copiii lor se distreaza, suferinta animalelor nu conteaza.

Condamnati sa execute figuri dificile, prin toate orasele mari prin care a poposit acest circ, de-a lungul verii, cei doi elefanti n-au incotro. Trebuie sa participe la oricate parade ii duc proprietarii lor, pentru ca asa se vand biletele la spectacole.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO