Choco-burgerul a fost vedeta serii la Festivalul Dulciurilor. Cum arata si ce contine inovatia cofetarilor
Chiar daca vineri seara, de Halloween, copiii, costumati in fel de fel de personaje, au fost rasplatiti cu bomboane si prajituri, niciodata dulciurile nu le sunt de ajuns.
Sambata, la festivalul dulciurilor, deschis intr-un mall din Capitala, cei mici nu s-au putut abtine sa nu incerce briosele cu aripi de liliac, fantomele si monstrii din ciocolata sau torturile in forma de dovleac. Cofetarii au dat frau liber imaginatiei si au inventat choco-burgerul si choco-kebapul.
N-a fost copil care sa nu se opreasca fascinat sa priveasca fantomele, vrajitoarele si dovlecii creati cu pricepere de maestrii cofetari.
"Un tort dovlecel...este decorat cu martipan, iar umplutura este ciocolata si foi de bezea. Sunt deja celebrele briose care au umplutura de fructe de padure, vanilie, ciocolata, visine, caise", a spus Raluca Faluvegi, expozant.
Sa nu credeti ca doar copiilor le-a fost greu sa se decida in acest paradis al pofticiosilor. Si cei mari au fost la fel de fascinati de zecile de sortimente de dulciuri, cu ciocolata, frisca, fructe, caramel si alte creme absolut delicioase.
Una dintre principalele atractii ale targului a fost chocokebapul. Pentru acest preparat, lipia a fost inlocuita cu o clatita, carnea cu ciocolata, legumele cu fructele, iar sosurile cu un toping de caramel.
Pentru 13 lei, pofticiosii au putut gusta si un chocoburger.
"O chifla dulce, apoi un pat de gem...apoi fructe, cocktail de preferinta, dupa care adaugam frisca, fulgi de ciocolata si un toping de ciocolata", au explicat specialistii.
Pentru cei care prefera combinatiile surprinzatoare, la targ se gaseste si ciocolata cu petale de trandafir, nuci de Macadamia si foite de aur. Domnul Janosi ne explica cum sa combinam fiecare sortiment cu vinul potrivit.
"Pentru Shiraz, cu petale de violete si coacaze negre, sare de mare si vin rosu, iar cealalta pentru Cabernet Sauvignon, contine fasii de chili cu merisoare si cu coacaze negre", a spus Janosi Csanad, expozant.
Cei care nu consuma alcool pot testa cafeaua si ceaiul care au, printre ingrediente, praline si bomboane de ciocolata. Festivalul dulciurilor gourmet este deschis si duminica, intr-un mall din Capitala.