CFR a lansat "trenurile soarelui", care ajung pe litoral. Calatorii nu vor sti daca au locuri la "racoare" sau la "sauna"

Ultima actualizare: 12-06-2017 06:54

CFR Calatori a intrat, oficial, in sezonul estival. Prima garnitura din Trenurile Soarelui a inceput sa circule spre mare.

In total, 40 de trenuri pe zi vor lega intreaga Romanie de litoral.

Atentie insa, nu toate vagoanele au si aer conditionat. Iar calatorii vor afla abia dupa ce vor urca daca au locuri la "racoare" sau la "sauna".

Vineri, la ora 9 si 30 de minute, primul "Tren al Soarelui" a plecat spre Constanta, unde a ajuns, surprinzator, fara intarziere. Si cum a fost o zi racoroasa, pasagerii nu au avut nevoie de aer conditionat.

Pasager: "N-am simtit lipsa aerului conditionat, dar am avut ceva in plus, fiind locurile mele chiar langa toaleta"

Nu acelasi lucru se va intampla cand soarele va incinge trenurile si calea ferata.

Potrivit informatiilor de la CFR Calatori, aproape 10 la suta dintre vagoanele care formeaza Trenurile Soarelui nu vor avea aer conditionat. Din pacate pentru pasageri, este putin probabil sa afle dinainte daca vor calatori cu astfel de vagoane. Cu alte cuvinte, vor participa la un fel de loterie.

Asta in conditiile in care garniturile vor fi aglomerate. Studentii au bilete gratuite si abia asteapta sa termine cursurile ca sa mearga la mare.

Student: "Sunt sigur ca o sa fie ceva aglomeratie, nu o sa fie prea confortabil, dar vom indura."

Student: "Da o sa transpiram, eu o sa mai slabesc, asta e. Un fel de sauna, CFR Sauna sau ceva de genul acesta."

Din pacate, nu exista o rezolvare imediata in cazul vagoanelor fara aer conditionat.

Alina Predescu, purtator de cuvant al CFR Calatori: "Sunt cateva vagoane care nu au aer conditionat, optimizarea parcului si a flotei de asemenea va fi o masura."

Pasager: "Ar trebui sa fie mai mic pretul la bilete daca nu ofera calitate"

Insa CFR Calatori nu va oferi reducere pentru locurile in vagoanele incinse.

Spre comparatie, un drum dus-intors cu masina pe litoral costa 200 de lei.

Pentru ca va fi bataie pe bilete, CFR Calatori le recomanda pasagerilor sa si le cumpere din timp. Le pot cumpara si online.

40 de trenuri din toata tara vor calatori zilnic pe litoral. Jumatate din ele vor ajunge la Mangalia. Restul vor opri la Constanta.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO