Restaurantele refuză carnea de vită din România și aduc din import: ”Nu putem hrăni doar cu iarbă”

×
Codul embed a fost copiat

În România sunt crescute tot mai multe vaci de carne, dar carnea care ajunge în restaurante este de calitate inferioară. Chiar dacă fermierii au importat rase valoroase, hrănesc animalele cu furaje şi nu doar cu iarbă, aşa cum ar trebui.

Ca atare, restaurantele cu pretenţii refuză carnea vitelor crescute în fermele româneşti şi preferă să importe materia primă de pe alte continente.

Chef Marian Huzu a pregătit un antricot de vită de rasă Angus în bucătăria unui restaurant din Bucureşti. Carnea este maturată 14 zile într-un frigider special unde temperatura este ţinută la 4 grade. Apoi se pregăteşte simplu. Înainte de a fi aruncată pe grătar a primit nişte sare de Himalaya pentru oxigenare, cimbru şi rozmarin. Rezultatul arată perfect şi, cel mai important, are gust.

Marian Huzu, chef restaurant: "A rămas fragedă, nu este întărită, cea care nu este maturata cum trebuie va fi o carne rigidă. Tare, cum spunem noi, talpă."

Totul ţine de calitatea antricotului crud, explică chef Marian, care ne dezvăluie secretul.

Citește și
magazin mezeluri
Acuzații grave: 40% dintre produsele semipreparate din carne din România sunt false
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

Marian Huzu, chef restaurant: "Aceste striaţii sunt de fapt fâşii de grăsime. Trebuie să existe. Prin gătire, la gătire această grăsime se topeşte şi oferă un gust deosebit."

Antricot a fost adus din Australia de o firmă din Italia şi într-un final a fost gătit de un chef roman. Restaurantul ar avea nevoie de carne de calitate în fiecare lună. Problema este că nu găseşte în România.

În afară de Australia, restaurantul cu o cifră de afacere de peste 3 milioane de lei pe an importă carne şi din Argentina sau SUA. În România nu a găsit carne de calitate superioară, se plânge patronul, care a descoperit explicaţia: fermierii nu-şi hrănesc vacile doar cu iarbă, aşa cum ar trebui, şi le dau şi furaje de diferite tipuri.

Cornel Bibicu, şeful unei ferme: "Nu putem hrăni doar cu iarbă, pentru că baza furajeră a noastră este destul de mică şi trebuie să obţinem o cantitate de furaje mai mare pe aceeaşi suprafaţă."

Mai mult, fermă condusă de Cornel Bibicu vrea să renunţe complet la vacile pentru carne. Astfel se perpetuează un cerc vicios. Fermierii nu vând pentru că nu găsesc clienţi, iar clienţii nu cumpără pentru că nu găsesc produse de calitate.

Cu alte cuvinte, importăm produse alimentare, în condiţiile în care agricultura noastră ar putea hrăni uşor 80 de milioane de oameni.

Articol recomandat de sport.ro
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Citește și...
Prețul cărnii de porc a scăzut cu 10% la poarta fermei, dar nu și în magazine
Prețul cărnii de porc a scăzut cu 10% la poarta fermei, dar nu și în magazine

Preţul cărnii de porc a scăzut în ultima lună cu mai bine de 10 procente, însă doar la poarta fermei, nu şi în magazine.

Acuzații grave: 40% dintre produsele semipreparate din carne din România sunt false
Acuzații grave: 40% dintre produsele semipreparate din carne din România sunt false

40% dintre produsele semipreparate din carne sunt false. Acuzaţiile extrem de grave sunt lansate de reprezentanţii unei asociaţii pentru protecţia cumpărătorilor.

Recomandări
Acoperișuri smulse de vânt, oameni răniți și accidente în vestul și centrul țării. Vremea severă se mută în sud și est
Acoperișuri smulse de vânt, oameni răniți și accidente în vestul și centrul țării. Vremea severă se mută în sud și est

Vântul a măturat cu o forță incredibilă vestul și centrul țării. 8 acoperișuri au fost luate pe sus în Caraș-Severin. Un tânăr din Timișoara a fost lovit de un panou publicitar desprins de o rafală.

Orașele în care se află cele mai accesibile cartiere din România. ”Condițiile de locuire sunt mai bine satisfăcute”
Orașele în care se află cele mai accesibile cartiere din România. ”Condițiile de locuire sunt mai bine satisfăcute”

Sibiu și Craiova sunt orașele care ar avea cele mai accesibile cartiere, arată un clasamant bazat pe votul locuitorilor. La polul opus, se află cartiere din Capitală, dar și din Cluj, unde oamenilor li se pare că viața lor este mai scumpă.

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Oamenii pot vota până la 23:59 în toate cele trei zile
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Oamenii pot vota până la 23:59 în toate cele trei zile

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.