Restaurantele refuză carnea de vită din România și aduc din import: ”Nu putem hrăni doar cu iarbă”

×
Codul embed a fost copiat

În România sunt crescute tot mai multe vaci de carne, dar carnea care ajunge în restaurante este de calitate inferioară. Chiar dacă fermierii au importat rase valoroase, hrănesc animalele cu furaje şi nu doar cu iarbă, aşa cum ar trebui.

Ca atare, restaurantele cu pretenţii refuză carnea vitelor crescute în fermele româneşti şi preferă să importe materia primă de pe alte continente.

Chef Marian Huzu a pregătit un antricot de vită de rasă Angus în bucătăria unui restaurant din Bucureşti. Carnea este maturată 14 zile într-un frigider special unde temperatura este ţinută la 4 grade. Apoi se pregăteşte simplu. Înainte de a fi aruncată pe grătar a primit nişte sare de Himalaya pentru oxigenare, cimbru şi rozmarin. Rezultatul arată perfect şi, cel mai important, are gust.

Marian Huzu, chef restaurant: "A rămas fragedă, nu este întărită, cea care nu este maturata cum trebuie va fi o carne rigidă. Tare, cum spunem noi, talpă."

Totul ţine de calitatea antricotului crud, explică chef Marian, care ne dezvăluie secretul.

Citește și
magazin mezeluri
Acuzații grave: 40% dintre produsele semipreparate din carne din România sunt false

Marian Huzu, chef restaurant: "Aceste striaţii sunt de fapt fâşii de grăsime. Trebuie să existe. Prin gătire, la gătire această grăsime se topeşte şi oferă un gust deosebit."

Antricot a fost adus din Australia de o firmă din Italia şi într-un final a fost gătit de un chef roman. Restaurantul ar avea nevoie de carne de calitate în fiecare lună. Problema este că nu găseşte în România.

În afară de Australia, restaurantul cu o cifră de afacere de peste 3 milioane de lei pe an importă carne şi din Argentina sau SUA. În România nu a găsit carne de calitate superioară, se plânge patronul, care a descoperit explicaţia: fermierii nu-şi hrănesc vacile doar cu iarbă, aşa cum ar trebui, şi le dau şi furaje de diferite tipuri.

Cornel Bibicu, şeful unei ferme: "Nu putem hrăni doar cu iarbă, pentru că baza furajeră a noastră este destul de mică şi trebuie să obţinem o cantitate de furaje mai mare pe aceeaşi suprafaţă."

Mai mult, fermă condusă de Cornel Bibicu vrea să renunţe complet la vacile pentru carne. Astfel se perpetuează un cerc vicios. Fermierii nu vând pentru că nu găsesc clienţi, iar clienţii nu cumpără pentru că nu găsesc produse de calitate.

Cu alte cuvinte, importăm produse alimentare, în condiţiile în care agricultura noastră ar putea hrăni uşor 80 de milioane de oameni.

Articol recomandat de sport.ro
Acuzații grave! Englezii susțin că grupa în care poate ajunge România la Mondial a fost măsluită
Acuzații grave! Englezii susțin că grupa în care poate ajunge România la Mondial a fost măsluită
Citește și...
Prețul cărnii de porc a scăzut cu 10% la poarta fermei, dar nu și în magazine
Prețul cărnii de porc a scăzut cu 10% la poarta fermei, dar nu și în magazine

Preţul cărnii de porc a scăzut în ultima lună cu mai bine de 10 procente, însă doar la poarta fermei, nu şi în magazine.

Acuzații grave: 40% dintre produsele semipreparate din carne din România sunt false
Acuzații grave: 40% dintre produsele semipreparate din carne din România sunt false

40% dintre produsele semipreparate din carne sunt false. Acuzaţiile extrem de grave sunt lansate de reprezentanţii unei asociaţii pentru protecţia cumpărătorilor.

Recomandări
Alegeri locale 2025. Pentru a vota este nevoie de un document de identitate. Ce trebuie să știe cei cu carte electronică
Alegeri locale 2025. Pentru a vota este nevoie de un document de identitate. Ce trebuie să știe cei cu carte electronică

Sute de tehnicieni STS lucrează în schimburi în aceste zile, ca să rezolve problemele ce apar în secții. Deja sunt ocupați, pentru că în sâmbătă seară se pun în funcțiune tabletele pentru înregistrarea și verificarea alegătorilor.

R. Moldova a solicitat energie de avarie din România, după ce sudul Ucrainei a rămas fără curent în urma atacurilor rusești
R. Moldova a solicitat energie de avarie din România, după ce sudul Ucrainei a rămas fără curent în urma atacurilor rusești

Moldelectrica a anunțat că atacurile rusești din regiunea Odesa au lăsat fără curent sudul Ucrainei și au afectat fluxurile energetice din zonă.

A început să curgă apa la robinetele locuitorilor din Prahova și Dâmbovița, însă poate fi folosită doar la toalete
A început să curgă apa la robinetele locuitorilor din Prahova și Dâmbovița, însă poate fi folosită doar la toalete

A început să curgă apa la robinetele locuitorilor din Prahova și Dâmbovița. Va dura, însă, până va ajunge peste tot, pentru că rețeaua are peste 700 de kilometri.