Centrul Capitalei va inghiti zeci de milioane de euro pentru renovari

Dată publicare: 20-11-2008 00:00
Dată actualizare: 09-10-2012 19:10


Dupa ce au spus ca vor reface cladirea Teatrului National, autoritatile anunta ca vor transforma radical toata zona de la kilometrul zero.


Deocamdata, schitele arata nemaipomenit. Lucrarile pentru transformarea Teatrului National intr-un complex cultural multifunctional, cu sali de spectacole, galerii comerciale si cafenele incep la primavara si vor dura trei ani.

Refacerea teatrului include, pe langa amenajarea interioara, un amfiteatru in aer liber pe acoperisul cladirii, dar si un centru al dansului, in spatele ei. La parter, de jur-imprejurul intregului complex multifunctional, vor fi cafenele si galerii comerciale. Dispar astfel actualele parcari de suprafata ale teatrului, raman doar cele din subteran.

In acelasi timp, primaria anunta ca va moderniza intregul spatiu exterior din Piata Universitatii, pentru ca la final Capitala sa aiba un nou ansamblu arhitectural in centru.

Nu se modifica nimic in ceea ce priveste circulatia auto, vor fi afectate de lucrari doar spatiile pietonale. Pentru a atrage cat mai multi oameni in zona, proiectul trebuie sa lege esplanada din fata teatrului, de cele patru trotuare de la kilometrul zero, plus doua piatete de-o parte si de alta a Universitatii, prin pasajul pietonal la care se lucreaza acum, sub sensul giratoriu.

Transformarea Teatrului National va costa 40 de milioane de euro, cea a Pietei Universitatii alte cateva milioane.


VIDEO PROTVPLUS.RO