Doua tinere, cu tinute care te trimit cu 100 de ani inapoi in timp, la plimbare pe Calea Victoriei

Dată publicare: 18-05-2013 19:50
Dată actualizare: 21-05-2013 06:55


Cu rochii si accesorii de acum 100 de ani, doua domnisoare au iesit sambata la plimbare pe Calea Victoriei. Promenada lor, rupta din timpurile glorioase ale "Micului Paris", a starnit admiratia si uimirea trecatorilor.

Nostalgicii si-au amintit de vremurile in care grijile cotidiene erau legate doar de haine, palarii cochete sau bijuterii cu dichis, ce cuprindeau incheieturile domnitelor sfioase.

Desprinse parca din fotografii vechi, cu rame groase, Teodora si Francisca, doua domnite sofisticate, i-au fermecat pe trecatorii grabiti de pe Calea Victoriei.

Teodora: "E foarte lejer. Femeile atunci trebuiau sa fie foarte pretioase si isi puneau o gramada de accesorii grele, tocmai ca sa se miste foarte incet, sa nu fie agitate, sa nu fie grabite, si-atunci pe mine ma...distrag un pic trena si pana."

Francisca: "Eu ma simt in largul meu, ca de obicei, nu ma simt diferit."

Din masinile cu sute de cai putere, cate un sofer curios arunca priviri si zambete. Iar palatele de pe Calea Victoriei, musterii si semafoarele au fost martori tacuti la aceasta promenada altfel.

"Les Anees Folles" - adica anii nebuni de dupa primul Razboi Mondial, cand toata lumea buna se "fandosea" vorbind franceza, sunt rememorati luna aceasta de Fundatia Calea Victoriei.

Conitele gatite dupa moda vremii si domnii care tin pasul cu ele sunt invitati la promenade si baluri cu seri de jazz, in Micul Paris.


VIDEO PROTVPLUS.RO